http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro
Trăiesc ca-n Evul Mediu lângă milionarii României

Trăiesc ca-n Evul Mediu lângă milionarii României

Credeai că în Pipera stau doar oameni bogați? Ei bine, la doar câțiva pași de vila lui Gigi Becali, unsprezece suflete își duc amarul într-o baracă.

Trăiesc în „zona zero” a periferiei Capitalei, în Pipera, locul unde foarte mulţi milionari ai României şi-au ridicat unele dintre cele mai somptuoase vile din ţară. Deși cocioaba lor este înconjurată de foarte multe case scumpe, cei 11 membri ai familiei Gusti își duc amarul într-o singură cămăruță ce stă să cadă, iar când plouă, apa trece prin tabla subțire și montată de mântuială de muncitorii plătiți de Primărie.

Ajutoare din donații

Aglaia Gusti, în vârstă de 42 de ani, are şapte copii, însă omul ei a părăsit -o demult. „A plecat în lume, fugind ca un laş de responsabilitatea lui”, ne spune femeia pe umerii căreia atârnă tot greul. De câteva luni, de când una dintre fete a dat naştere unui copil, familia Gusti deabia se mai descurcă. „Trăim din mila oamenilor. Mai mergem și noi cu ziua, pe aici, prin zonă. Mai dăm cu lopata la zăpadă, iar, câteodată, lucrăm și la grădinărit. Ne ajută vecinii ca să nu murim de foame, că de serviciu nu se găsește pe nicăieri”, ne spune Aglaia, plângând, în timp ce primeşte niște alimente aduse de voluntarii Asociaţiei Jurnaliştilor Civili şi campania o ‘Şansă copiilor de la ţară’


FOTO: Ajutoarele primite de la Asociaţia Jurnaliştilor Civili le-a adus zâmbetul pe buze celor din familia Gusti FOTO: AJC„Stăm toţi aici în camera asta, unde avem şi o sobă, pe care mai fac câte o oală mare de terci. Cât or mai fi lemne, că şi astea sunt pe terminate. Să le dea Dumnezeu sănătate copiilor de la asociaţia care ne-a adus alimentele astea, că tare aveam nevoie de ele”, mai spune Aglaia cu ochii în lacrimi.

Femeia îşi doreşte foarte tare câteva materiale de construcţii pentru a putea termina un hol, început de acum câteva luni. În respectiva încăpere, Aglaia vrea să mai așeze două saltele, sau paturi, dacă o ajută cineva, și să mai mute acolo câțiva dintre copii. Așa amărâți cum sunt, patru dintre micuți merg și la școala wordpress din localitate, iar lecțiile și le fac în pat, unii peste alții. De cele mai multe ori se întâmplă însă să împartă chiar şi un singur caiet sau puţinele rechizite pe care le au la dispoziţie. Familia Gusti trăieşte de foarte mulţi ani în aceste condiţii, într-o zonă extrem de scumpă, nu departe de proprietatea familiei Becali. Aglaia spune că peticul de pământ este proprietatea ei, pe care a cumpărat-o înainte de marele „bum” imobiliar.

„Mi-a cerut hăinuțe pe care nu le mai folosesc”

Andreea (foto), în vârstă de 12 ani, este una dintre cele mai istețe fete din familia Gusti. Chiar dacă are o viață foarte grea, cu multe neajunsuri, copila încearcă să-și vadă de școală, unde merge în fiecare zi. Cel mai mult îi place să deseneze, însă n-a avut niciodată astfel de rechizite pentru pasiunea ei. În drumul spre casă, de la școală, Andreea se oprește la un supermarket din zonă, de unde se aprovizionează vecinii ei. Nu cerșește, dar dacă-i dă cineva ceva nu refuză. Zilele trecute, Andreea și-a luat inima în dinți și a intrat în vorbă cu o tânără care se ocupa de o promoție în magazin. Din fericire pentru familia Gusti, tânăra este și voluntară la Asociația Jurnaliștilor Civili (AJC). „Andreea a venit zilele trecute la mine. Era foarte timidă. Și m-a întrebat dacă o pot ajuta cu ceva hăinuțe vechi, pe care eu nu le mai folosesc. Tare m-a impresionat rugămintea ei! La scurt timp am mers acasă la familia Gusti, unde am dus mai multe hăinuțe, iar acum am venit și cu alimente. Sperăm să-i putem ajuta mai mult pe acești oameni”, ne-a spus Dede, voluntară la AJC.

 


FOTO : Chiar dacă are o viață foarte grea, cu multe neajunsuri, copila încearcă să-și vadă de școalăCum puteți ajuta

Contactați echipa „O șansă copiilor de la țară” la adresa de email contact@ziaruldelatara.ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.

Depuneri în contul RO 89BRDE 445 SV 83 64 147 4450, deschis la BRD, filiala Banu Manta, pe numele Asociația Jurnaliștilor Civici, cod SWIFT BRDROBU. CIF 32814287

Donațiile prin Paypal se fac pe adresa donatii@ziaruldelatara.ro

 

 

SURSA :  www.evz.ro