http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Rulouri din clatite cu sfecla si branza

Daca sunteti printre amatorii clatitelor si daca va place sa fiti creativi in arta culinara, aceasta reteta este perfecta pentru dumneavoatra! Va va delecta simturile,nu doar prin aspectul jucaus si culorile sofisticate dar si datorita gustului deosebit,un amestec perfect intre dulce si sarat! A se consuma cat mai des posibil pentru a avea un stomac sanatos!

 Ingrediente necesare pentru 2 clatite:

125 gr sfecla fiarta

1/2 pahar lapte (cca 100 ml)

7 linguri de faina (cca 90 gr)

1 catel usturoi

1 ou

1 lingurita ulei masline

200 gr ricotta sau branza vaci
Mod de preparare:

1. Intr-un robot de bucatarie sau intr-un bol, se mixeaza sfecla, catelul de usturoi,oul,uleiul si laptele pana se omogenizeaza. Dupa ce se obtine o crema fina, se adauga faina si se amesteca in continuare pana totul este inglobat intr-o forma perfecta.

2.   Aluatul obtinul va fi un pic mai gros decat cel al clatitelor.

3. Se incinge o tigaie de teflon, o ungem cu putin ulei de masline si adaugam aluatul obtinul omoegen pe fundul tigaii la o grosime de 0,5-0,7 cm.

4. Dupa 1-2 minute, clatita va incepe sa se desprinda singura. Se va intoarce pe partea cealalta si se va coace pentru inca 1-2 minute.

5. Clatitele se scot pe o farfurie si dupa ce devin caldute, se ung cu ricotta sau branza de vaci.

6. Clatitele se ruleaza si se taie in bucatele de 2 cm.

7. Se servesc imediat sau se lasa la frigider timp de 1 ora.

POFTA BUNA!

 Oana Dinca,

inspirata de site-ul http://www.lauraadamache.ro/