http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Copiii din comuna Frumuşani, antrenament pentru distracţie şi muncă

Voluntarii campaniei “O șansă copiilor de la țară” au adus muzica și dansul în comuna Frumușani, județul Călărași. Copiii i-au primit plini de entuziasm pe antrenorii specializați pe canto, streetdance, dans sportiv, origami, hand-made și teatru.

Cu zâmbete largi pe chip şi cu priviri admirative, așa i-au întâmpinat copiii di Frumuşani pe voluntarii ZDT, antrenori de o zi  dîn marea sală de sport a şcolii. A fost, de fapt, o repetiție pentru marele spectacol de pe 8 aprilie ce se va desfăşura în cadrul săptămânii Școala Altfel. Tineri pasionați de dans, cu voci de aur, cu mâini iscusite și plini de entuziasm le-au arătat celor aproximativ două sute de copii de la Școala Gimnazială numărul  1 din Frumușani ce înseamnă să iubești ceea ce faci.

Întâlnirea de sâmbătă, 29 martie, a fost pregătită din timp. Mai întăi, în cadrul școlii au fost afișate postere cu numele și fotografia “antrenorilor”, elevii fiind invitaţi să se înscrie la cursul pe care şi-l dorește. Apoi, s-au împărțit în clase, iar în sala de sport s-au realizat grupele de dans. Totul s-a întâmplat cu o rapiditate extremă, copii s-au distrat, s-au simțit bine și au învățat câte ceva.

La atelierul de canto, copii au avut trei antrenori : Ștefania și Adriana, ambele participante la concursul liceelor bucureştene “Pun pariu pe talent” şi Alex. E vorba de cel mai nou voluntar al proiectului, Alexandru Dăscălescu, student la Universitatea din București la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Alex a făcut atmosferă cu vocea lui puternică și le-a impresionat pe şcolăriţele din Frumuşani, care l-au lăudat fără rezerve: “Toate melodiile au fost frumoase!Logic!Melodia care mi-a plăcut cel mai mult a fost cea cântată de Celine Dion și antrenorul meu preferat este domnul Alexandru”(Alexa, clasa a VII-a).

“Mi-a plăcut de domnul Alexandru! Am mai multe melodii preferate, dar nu știu..să mă gândesc doar la una.Da!If tomorrow never comes. Mi-aș dori să mai veniți.Cursul ăsta are de toate”(Maria,clasa a VI-a).

Nici Alexandru Dăscălescu nu a fost indiferent la aprecierile puştilor. “Mi-a plăcut foarte mult! Sunt copii foarte deschiși. Ne-am prezentat, ne-am cunoscut, am fredonat  foarte multe piese, de la cele mai cunoscute la cele mai vechi. Au fost copii descurcăreți, cu un suflet mare, foarte deosebiţi. Fetele au fost drăguțe și amabile. Eram singurul coordonator de gen masculin.

Cea mai importantă misiune a unui profesor este aceea de a inspira, iar obiectivul a fost atins de cei de la canto. Alexandra(15 ani) spune că i-a plăcut tot ceea ce a învățat aici, că îşi dorește să mai venim deoarece muzica este foarte importantă pentru ea. Visează să intre la liceul Dinu Lipatti și apoi să urmeze Conservatorul.

DSCN0548

În sala de sport din Frumuşani atmosfera a fost animată de Andra, Dede, Bogdan și Gabi Ciocan din LaLa Band, care le-a oferit micuților un spectacol de neuitat. Au cântat, au dansat și s-au simțit bine. Printre tumbe, piruete și mișcări de cha-cha, Andra ne-a povestit că toţi elevii au fost foarte energici, receptivi și că au surprins-o într-un mod plăcut.

Pe lângă dans și muzică, copiii au învățat și cum să împăturească hârtii în tehnica origami, cum să deseneze și cum să împletească brățări ale prieteniei din ațe. Arlena, voluntară ZDT și specialist în origami, ne-a povestit că unii dintre ei au surprins-o fiindcă erau foarte talentați și că la final toți cocorii au putut să zboare!

“Am rămas plăcut surprinsă că s-au atașat atât de repede de noi și că erau foarte respectuoși. Îmi vorbeau cu dumneavoastră, deși nu era mare diferență între noi!”(Ștefania, clasa a IX-a, voluntar ZDT, antrenor canto)

A fost o experiență minunată unde câștigul a fost de ambele părți. Ne-au demonstrat faptul că sunt dintr-o comună, și nu din București, nu îi împiedică să acumuleze informații chiar și în domenii mai complicate cum ar fi IT-ul: ”Au fost foarte cuminți și receptivi. Știau foarte multe lucruri. Mai mult m-au ținut ei ocupați pe mine”(Dragomir Cristian, voluntar ZDT și specialist IT)

Directoarea școlii, Liliana Postole, ne-a mărturisit că acțiunea a fost deosebită, că s-a bucurat de succes și că este mai mult ca sigură că spectacolul de pe 8 aprilie va fi și mai bun. De asemenea, își dorește ca acesta să fie începutul unei colaborări, pe viitor va încerca să selecteze o echipă de voluntari din comuna Frumușani, aşa cum e tradiţia noastră în cadrul campaniei “O şasă copiilor de la ţară”.