http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Peter Gabriel – pentru prima oară în România

Capitala l-a găzduit, pe 8 mai, pe celebrul cântăreț si compozitor Peter Gabriel. Artistul de origine britanică a susținut un concert în pavilionul central din cadrul complexului expozițional Romexpo.

La concert, Peter, a interpretat cele mai cunoscute piese ale sale: Sledgehammer, Big Time, In your eyes și Don’t give up, un duet încărcat de emoție cu Kate Bush. Singel-ul Sledgehammer a fost unul dintre cele mai difuzate clipuri din istoria MTV.Spectacolul a fost deschide de  jocul de lumini impresionant.

Biletele au fost  impartite pe mai multe categorii si au variat în funcție de distanța față de scenă, așadar, un bilet la tribune a costat 165 de lei, 175 de lei la Golden Ring(în picioare), 385 de lei categoria Premium Seats(locuri pe scaune) și 495 de lei în Diamond Seats(locuri pe scaune).

Peter Gabriel, fost membru Genesis, este unul dintre artiștii internaționali care impresionează prin pasiune, inovație și longevitate. Artistul este proaspăt nominalizat în the Rock and Roll Hall of Fame .A căștigat de-a lungul carierei sale numeroase premii : 6 Brit Awards, 13 trofee MTV Video Music Awards plus două nominalizări la premiile Grammy pentru cel mai bun artist, cea mai bună piesă și cel mai bun album.

Sala a fost arhiplină, iar fanii si-au exprimat respectul și admirația pe care i-o poartă artistului .

“Îl aștept de 3 ani să vină să cânte la noi.Nu credeam că o să-l văd live!” ne spune entuziasmat un fan.

De asemenea, au fost și foarte mulți străini care se aflau în România și au vrut să își vadă artistul preferat: “Este un geniu. Îl ador. Și chestia cea mai tare e că poți să-l vezi pe nimic”  a spus un spectacor englez.

Acesta se anunta a fi ultimul turneu din perioada imediat urmatoare, Peter anuntandu-si déjà intentia de a lua o pauza, pentru a se putea dedica vietii de familie.