http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro
Paște fericit pentru o fetiță sărmană, care vrea să se facă profesoară

Paște fericit pentru o fetiță sărmană, care vrea să se facă profesoară

O fetiță privește încrezătoare spre viitor, chiar dacă stă într-o „cutie de chibrituri”. Povestea ei i-a impresionat pe voluntarii ZDT. Alături de fundația Rotaract din București, au ajutat la strângerea de alimente pentru copiii săraci din comuna Frumușani.

Totul s-a petrecut la Auchan Militari, în fața supermarketului desfășurându-se și un flash mob. Liceenii voluntari ZDT, implicați în Campania „O șansă copiilor de la țară”, au mulțumit prin dans fundației Rotaract care s-a implicat în ajutarea copiilor de la țară în ajunul Paștelui. Cu toate cadourile în pachete, caravana tinerilor a plecat în comuna Frumușani din județul Călărași. Au fost vizitați copiii cu nevoi speciale, au fost împărțite alimentele și s-au ascultat povești impresionante. O astfel de poveste a fost și cea a Elenei Florina Nedelcu, o fetiță de 11 ani.

Hotărâtă la vârsta inocenței

Elena luptă să învețe cât mai bine la școală, chiar dacă „acasă” înseamnă pentru ea o locuință incredibil de mică. Fetița este în clasa a V-a, la școala din Frumușani și trăiește alături de ceilalți frați ai săi într-o singură cameră. Visează să ajungă profesoară de matematică, pentru că este materia ei preferată și este conștientă că prin muncă și perseverență va reuși acest lucru: „O să ajung profesoară de matematică oricât de greu ar fi. Nu o să mă opresc niciodată!” , ne-a spus cu hotărâre Elena.

De Iepuraș, fetița ne spune că își dorește un telefon mobil, pe care știe că părinții ei nu și-l pot permite. Ne spune că-și dorește să fie sănătoasă, la fel și ai ei. Știe că sănătatea e cea mai importantă. Recent, fetița a avut niște probleme. O joacă la școală s-a transformat într-un dezastru. Noroc cu vecinii inimoși, care au ajutat- o să iși plătească tratamentul. În timp ce ne povestește, aflăm că este ziua de naștere a Elenei. Vestea ne-a prins nepregătiți, dar am reușit să îi luăm rapid o prăjitură și să îi cântăm la mulți ani. A fost o adevărată surpriză pentru ea.

Andrei, vizitat de Iepuraș

Fiind în comuna Frumușani, evident că l-am vizitat și pe Andrei, supranumit Ahile din cauza problemelor pe care le are la călcâi și despre care cititorii fideli ai EVZ deja știu. Băiețelul de numai doi anișori, care suferă de pseudo artroză congenitală tibie dreaptă, s-a bucurat mult când a văzut că i-am adus alimente și dulciuri. Pentru el strângem bani ca să se cumpere tija care îi va corecta malformația și băiatul va putea merge ca un copil normal.

Darurile nenumărate ale Iepurașului