http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro
Proiectul “O sansa copiilor de la tara”

Proiectul “O sansa copiilor de la tara”

Acest proiect se imparte in mai multe ramuri, dar cu  acelasi scop de a ajuta copii defavorizari din mediul rural cat si persoanle cu dizabilitati,
Ce presupune?

Metoda inovatoare in acest proiect va fi de tipul NEW WINGS( Aripi noi). Aceasta presupune actiuni ce dezvolta si perfectioneaza aptitudinile elevilor selectati in proiect pentru a-i monitoriza si pentru a-i incadra intr-un regim scolar benefic pe copiii in pericol de abandon scolar ,cat si schimbarea mentalitalitatilor deja existente la foarte multi copii din mediul rural primita de la parinti.
In cazul copiilor care deja au abandonat scoala se va actiona dupa metoda FIELD TRIP( la locul faptei). Echipa proiectului impreuna cu volutarii selectati din comuna Frumusani vor localiza subiectii si vor lucra cu ei prin metode expertizate, astfel incat sa ii readucem la statutul de elevi.
Echipa proiectului in colaborare cu asistenta sociala a comunei vor organiza o preselectie a elevilor talentati din scoala comunala. Grupul de elevi selectati de echipa va deveni grupul elevilor-mentori.
Dupa selectie se vor forma echipe din randul elevilor-mentori, care vor fi sprijinite de echipa campaniei ” O sansa copilului de la tara”. Prin intrevederile copiilor cu mentorii se vor identifica probleme care trebuie rezolvate si tarele “ascunse” ale unora dintre elevi, apoi se va gasi o rezolvare prin metode pedagogice. De exemplu, prin jocuri interactive ce ii va motiva pe copii.
Proiectul se va dezvolta in cadrul unor ateliere dupa cum urmeaza:

• Specialistii IT se vor ocupa cu ghidarea celor selectati pentru lectii de informatizare. Prin accesarea programelor de internet si a site-ului proiectului ” Ziarul de la tara”, elevilor li va acorda sansa de a discuta liber online, de a le largi orizonturile si de a viziona materialele interesante postate de webmasters.
• Organizatorii de divertisment vor relationa cu subiectii prin evenimente sportive , culturale si excursii .Vor putea identifica si proiecte ce sprijina copii din intreaga lume cu probleme financiare si scolare si, daca e posibil, se va incerca apropierea de ele.
Un alt punct important al proiectului este pastrarea legaturii permanente cu profesorii ce vor ajuta la dezvoltarea copiilor cu probleme si cei reveniti . Vor fi ajutati de voluntari sa recupereze materia pierduta, copii care au abandonat scoala si cei cu probleme. Le vom asigura , prin actiuni caritabile , haine , rechizite , in asa fel incat sa nu se simta in dezavantaj fata de ceilalti

La sfarsitul fiecarui semestru parcurs in cadrul acestui proiect, se va crea un eveniment unde elevii participanti vor fi premiati, oferindu-li-se astfel sprijin, incredere in fortele proprii, in ideea si realizarea acestui proiect cu scopuri pozitive .
Un lucru esential in desfasurarea tuturor acestor activitati va fi apropierea de acesti copii fara ca ei sa simta diferenta dintre medii.
Prin intermediu site-urilor www.ziaruldelatara.ro , www.zdt.ro ,www.civicii.ro ,www.punpariupetalent.ro, dar si prin alte mijloace de mediatizare, vom strange alimente, imbracaminte si medicamente – donatii ale societatii civile – pe care le vom oferi familiilor nevoiase, ai caror copii sunt inclusi in acest proiect.
In desfasurarea proiectului, adiacent vom ajuta si prescolarii. Ei sunt fie fratii elevilor de care ne ocupam in sistemul educational, fie au nevoi sociale grave sau probleme de sanatate la care nu putem fi indiferenti.

Scopuri :
-Implementarea activitatii de mentorat
– ideea de baza in Campania “O sansa copiilor de la tara “ prin care urmarim formarea de mentori in randul elevilor din comuna Frumusani , cu rolul :
-de a educa
-prelua in grija copiii cu posibilitati reduse materiale si ridicarea nivelului de invatatura
– lucrul in echipa
– dezvoltarea vointei si a spiritului civic
– ordine si disciplina
-depasirea timiditatii
– metalitatilor de mediu rural
– dezvoltarea spiritului de cooperare si competitivitate .
Obiective:
– Stabilirea de lideri in cadrul echipelor Identificarea si clasificarea voluntarilor
Justificarea proiectului:
– nevoile la care raspunde proiectul
Copiii din mediul rural cunosc munca fizica inca de mici, dar nu cunosc dezvoltarea invatarii non-formale si informale si prin alt mijloc decat scoala, fapt care de multe ori ii plaseaza in randul celor cu risc de parasire timpurie a scolii sau cu educatie precara. Lipsa de informatii si cunostinte educatia fizica, sporturi care sa le dezvolte sistemul locomotor sau cel nervos.
Unde am dezvoltat acest proiect?

Proiectul (campania) a fost dezvoltata la inceput in comuna Brezoaiele, apoi a continuat in comnuan Frumusani cat si in Capitala, dezvoltandu-se in cadrul liceelor din Bucuresti cat si in Scoala Generala din Frumusani.

Liceele ce dezvolta acest proiect: Marin Preda (Bucuresti), Ion Neculce (Bucuresti), Spiru Haret (Bucuresti), Matei Basarab (Bucuresti) si Scoala Generala (Frumusani)

Acesta este un proiect in scopul de a ajuta persoanele cu dizabilitati cat si famiilile defavorizate din mediul rural.

Avem o ramura a acestei campanii care se numeste “Vacanta de vis” am ajuns la editia a III -a anul acesta, poroiectul are scop de a aduce copii ce care nu au vazut nici odata mare, ci doar din auzite, copii ce au o stare materiala poroasta cat si copii cu dizabilitati.
Toate activitatiile noastre au rolul de :

-Implementarea activitatii de mentorat
– ideea de baza in Campania “O sansa copiilor de la tara “ prin care urmarim formarea de mentori in randul elevilor din comuna Frumusani , cu rolul :
-de a educa
-prelua in grija copiii cu posibilitati reduse materiale si ridicarea nivelului de invatatura
– lucrul in echipa
– dezvoltarea vointei si a spiritului civic
– ordine si disciplina
-depasirea timiditatii
– metalitatilor de mediu rural
– dezvoltarea spiritului de cooperare si competitivitate .

CLICK AICI :TOT CE A REALIZAT ECHIPA O SANSA COPIILOR DE LA TARA