http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Mai poti crede ca Romania e la un pas de modernizare?

Suna atat de frumos “Romania moderna”, insa este departe de a fi adevarat. Privim cum trec anii si cum promisiunile politicienilor au devenit doar vorbe-n vant. Acum cativa ani ni se promitea  un viitor mai stralucit cu ocazia aderarii la UE. Multe comune din mediul rural sunt si acum in paragina…sute, chiar mii de oameni  au ramas fara loc de munca. Dar asta este bine pe langa ce putem vedea in comuna Petrachioaia.  Situatia acestor locuitori este inimaginabila, traiul lor fiind sub nivelul normalului.

Traim in secolul 21, insa acest lucru poate fi usor negat daca vedem cum isi traiesc viata acesti sarmani localnici.Trist, dar adevarat ! Putini sunt cei care mai indraznesc  acum sa priveasca spre un viitor insorit!

Acesti oameni asteapta sa li se acorde o sansa, nu cer nimic gratis, ci doar un loc de munca care sa le asigure minimul de trai decent, Este cea mai mare dorinta a lor. Visul unei aderari prospere la UE s-a spulberat nemairamanandu-le decat curajul sa spere la o viata mai buna care poate va veni, poate nu…

Iar zilele trec pe langa acesti sarmani localnici , lasand in urma doar speranta   la un viitor mai bun pentru generatile ce vor urma, un viitor in care sa nu se cunoasca grija zilei de maine.

 Anna Duta

Sursa : http://www.jurnalul.ro/economia/romania-petrachioaia-polul-saraciei-ue-613859.htm