http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Fraţii Tudose: amarul şi fericirea vieţii lor!

Sâmbătă am fost să-i vedem pe Vali, Gina şi Ionuţ Tudose în satul Brezoaia, din Dâmboviţa. Voiam să vedem cum s-au descurcat cu nămeţii şi dacă am reuşit, într-adevăr, să le creăm un adăpost mai călduros, să vedem ce le mai trebuie micuţilor orfani de tată şi, bineînţeles, să le ducem jucării de la Noriel. Ca de fiecare dată când mergem la ei, surprizele se ţin lanţ. Vă prezentăm viaţa acestor copii în nişte imagini sugestive!

Aşa arată acum căsuţa Doinei Tudose şi a copiilor ei. Dacă nu am fi reabilitat-o, micuţii şi mama lor riscau să degere în casă, iar zăpada să le intre în casă prin crăpăturile din acoperiş

 

 

 

 

Copiii au doi motani pe care i-au botezat ca pe indienii din cărţile cu Winnetou: Păr-mărunt şi Păr-lung. I-am văzut ce mult le poartă de grijă, iar Gina mi-a zis: “Sunt jucăriile noastre vii. Acum, Vali se joacă mai mult cu Scooby-Doo, ăla de i l-aţi adus. I-a cusut şi o ureche, că nu avea, ba chiar şi o coadă, că a zis că un câine trebuie să aibă şi coadă”.

 

Ionuţ şi-a făcut pârtie de bob în curte, de la fântână înspre prisma casei. L-a ajutat, evident, şi Vali şi Gina, fiindcă Moş Crăciun nu le-a adus decât o sanie la toţi trei şi trebuie să o împartă chiar şi când e vorba de o cursă pe pistă sau pe dealul de la biserică!

 

 

 

Copiii au plăcut-o mult pe studenta Mihaela Ursică, voluntar în campania “O şansă copiilor de la ţară”, şi au vrut să facă o poză cu ea. Ionuţ, cel mic, ne-a povestit atunci un episod ce ne-a sfâşiat: “Şi mami are poze cu tata. Se uită la ele şi plânge. Şi ne-a spus că tata a vrut să moară, că nu a vrut să meargă deloc-deloc la spital. Noi o mângâiem şi promitem să fim mai cuminţi şi să învăţăm, ca să nu mai plângă. Să ştii că o iubim mult pe mami, dar suntem mai răi, câteodată…”

Ce să mai zici? Amar închis între nişte pereţi de lut…

 

 

Această fotografie este dedicată doamnei Delia Tărăgrădeanu din Ploieşti. Aragazul pe care dânsa l-a cumpărat acestor copii funcţionează în momentul de faţă. A fost branşat şi are şi butelie. Patul pe care stau e tot de la această doamnă cu suflet deosebit. Frigiderul este şi el în camera de alături şi aşteaptă vremuri mai călduroase ca să fie folosit. Prin intermediul nostru, întreaga familie transmite doamnei Delia multe-multe mulţumiri. Multe gânduri bune tuturor celor care ne-au ajutat să ajutăm cu adevărat aceşti copii! Iar lucrurile nu se vor opri aici, pentru că le vom purta mereu de grijă acestor micuţi. Vom mai reveni la ei.

Text de

SIMONA IONESCU

Citiţi mai mult: “Cum am reparat casa orfanilor din comuna Brezoaele”