http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Destinatii turistice de vis din Romania

V-ati plictisit de stresul de la oras sau de concediile de pe plajele sau locurile binecunoscute dar supraaglomerate de la munte?
Tanjiti dupa o vacanta de vis dar bugetul va este limitat?
Poate aerul inspirat la peste 1000 m, sau plimbarile prin munti la cules de afine, fragute si zmeura, plimbarile cu barca pe lac si pescuitul , pârtiile naturale  sau poate privelistile muntilor care parca îmbratiseaza lacul, locul si pe tine însuti te vor face sa-ti planifici urmatoarea vacanta in Romania.
In tara noastra sunt nenumarate locuri parca deprinse din tablouri, locuri care te fac sa uiti ca esti pamântean.
De aceea m-am decis sa va fac un clasament:

1. Valea Arieşului
Un turist ajuns în această zonă nu trebuie să rateze câteva obiective, pe cât de faimoase, pe atât de frumoase: gheţarul de la Scărişoara, rezervaţiile naturale Dealul cu melci şi Detunata, Cascada miresei, Mănăstirea Lupşa, Poiana Narciselor din Poieni ori minele romane de la Roşia Montană.
2. Lacul Belis Fantanele
Se pot vizita: Biserica de lemn, Biserica fortificata de la Valeni, Valea Iadului si Stana de Vale, Rezervatia naturala Cetatile Ponorului, Poiana Florilor, Cetatile Radesei, Pestera Ursilor, Pestera Alunu, Cascada de la Rachitele, Cheile Somesului Cald, Pestera Zmeilor, Pestera Humpleului, Pestera Ghetarul Scarisoara, Cheile Galbenei si Izbucul Galbenei, Bradul lui Horea din padurea Scoruset, Pestera Piatra Ponorului. In zona se pot face drumetii, sport nautic pe lac (exista si barci cu rame, hidrobiciclete), iar iarna se poate schia pe partia de schi de la Fantanele.

3. Cheile Nerei
Peisajul este minunat, iar parcul este accesbili în orice anotimp. Aici, obiectivele turistice principale sunt Cheile Nerei, Lacul Dracului, Lacul Ochiul Bei, dar şi numeroase peşteri şi cascade impresionante.
4. Delta Dunarii
Delta Dunării nu mai are nevoie de prea multe cuvinte de prezentare.Totusi va recomand plajele cu nisipuri fine ce se întind de-a lungul ţărmului până la Sulina, pescuitul în Dunăre sau plimbările pe Dunăre, canale şi lacuri, cu diverse ambarcaţiuni.
5.Maramures
Aici turistii se pot relaxa şi vizita în acelaşi timp locuri deosebite, cu peisaje minunate şi tradiţii străvechi.Cele mai frumoase regiuni care merita cu siguranta vizitate sunt Borşa, Valea Vaserului, Săpânţa, Sighet, Bârsana si Ieud.
6. Bucovina
Mănăstirile reprezintă principala “atracţie” a unei zone deosebite a ţării noastre – Bucovina. Având influenţe bizantine, aceste locaşuri atrag mai ales datorită frescelor, pictate în culori vii pe zidurile lor, reprezentând poveşti biblice şi scene religioase. Principalele mănăstiri ale Bucovinei sunt Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa, Humor şi Arbore.
7. Valea Prahovei
Nici Valea Prahovei nu mai are nevoie de prea multe cuvinte de prezentare. Cea mai celebră regiune turistică din Munţii Carpaţi cuprinde o serie de staţiuni – Azuga, Breaza, Buşteni, Sinaia, Predeal,pe care amatorii de ski şi de distracţii montane le cunosc foarte bine. La acestea se adaugă Castelul Peleş.
8.Bran – Râşnov
La fel de bine cunoscute, aceste statiuni ofera turistilor ocazia de a-si petrece concediul intr-o atmosfera medievala. Principalele obiective pe care nu trebuie sa le ratati sunt Castelul Bran si Cetatea Rasnov.
9.Poiana Marului
Intre bijuteriile montane ale Banatului, la loc de frunte se afla Poiana Marului, statiune asezata in vatra unui imens amfiteatru, la o inaltime de 500 m.
Aici, la Poiana Marului, ne putem bucura de vraja si taina padurilor, de racoarea zorilor, de cristalul apelor de munte, precum si de echilibrul unui mediu natural.
10.Biserica Fortificata Biertan
   Biserica fortificata Biertan face parte dintre primele asezari germane din Transilvania. Aici turistii pot vizita numeroase edificii si pot incerca diverse activitati din perioada medievala: trasul cu arcul, lupta cu sabii,etc
Vacanta placuta!
Anca Niculae