http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro
Cum s-a terminat Vacanta de vis

Cum s-a terminat Vacanta de vis

Pe data de 2 septmebrie, cei 10 copii împreună cu voluntarii ZDT, şi-au eliberat camerele de la Hotelul Ovicris şi au plecat agale spre gară.

Puţin cam trişti deoarece totul s-a terminat mult prea repede, au făcut ultima baie chiar în ziua plecării. Soarele ardea la prânz, iar ei şi-au luat la revedere de la mare. Pe drum au făcut schimb de impresii, de numere de telefon cu voluntarii, dar şi de promisiuni pentru o vacanţă de vis mult mai distractivă pentru vara anului 2015.

În această săptămână voluntarii au legat prietenii cu copii de la ţară. Unii dintre ei sufereau de handicapuri severe, nevăzători sau sindromul down, însă asta nu i-a oprit ca să se distreze. Alexandra Pletea, fetiţa prinsă în propiul trup, a început vacanţa cu stângul. A răcit foarte rău şi a trebuit să ia medicamente, însă în fiecare zi mergea cu grupul pe plajă. Voluntarii, dar şi ceilalţi copii au reuşit să se apropie de ea cu răbdare şi grijă. Alexandra i-a îndrăgit pe loc şi a făcut tot posibilul să exprime ceea ce simte prin ce ştie ea mai bine: să zâmbească. Cel mai mult l-a îndrăgit pe Alex, unul din coordonatorii principali. Pentru că mâncau împreună, cei doi făceau întreceri, iar apoi mergeau în cameră ca fata să primească tratamentul.” Dacă nu e Alex nu iau medicament”, spune fata.

Treptat, răceala s-a ameliorat iar Alexandra a început să zâmbească şi chiar să interacţioneze cu ceilalţi. A făcut poze şi a jucat fotbal la piscina hotelului.

Cristina şi Uddin Alexandru au avut grijă de Andreea Leca, fetiţa nevăzătoare. De fiecare dată cineva era lângă ea şi o ajuta, să mânânce, să se deplaseze şi chiar să înveţe să înoate. Cei trei au legat o prietenie strânsă în săptămâna de la mare. Cristina Mihai, fetiţa din Brezoaele este prima la învăţătură de la ea din clasă. La început era uşor timidă însă pe parcurs s-a integrat în grup.

“Pai fiind prima data când am văzut marea , pot să spun că cel mai mult mi-a plăcut marea în sine , cu nisipul fierbinte şi valurile mari ! Însă mi-a plăcut şi cum s-au comportat voluntarii cu noi ! Au fost aşa de drăguţi şi amabili cu noi , deci pot spune că am legat noi prietenii!”, spune Cristina la final de vacanţă.

[embedplusvideo height=”320″ width=”620″ editlink=”http://bit.ly/1qBtuRI” standard=”http://www.youtube.com/v/6GP4iD-NPbE?fs=1″ vars=”ytid=6GP4iD-NPbE&width=620&height=320&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep4185″ /]