http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Când primul val a atins-o, din ochii orbi au curs lacrimi !

Fascinanta experienţă a fetiţei nevăzătoare pe litoral: ”Ce culoare are marea?”

O cunoscută vorbă din bătrâni spune că ochii sunt oglinda sufletului. Uneori poţi să vezi în ei cele mai ascunse sentimente şi cele mai intense trăiri. În ochii Andreei Leca, fetiţă nevăzătoare, nu poţi citi nimic, însă dacă îi ţii mâna în mâna ta emoţiile se transmit. Au simţit toţi cei patru liceeni voluntari din proiectul “O şansă copiilor de la ţară”, care au fost alături de Andreea când a făcut cunoştinţă cu marea.

Aşa cum am promis la debutul acestei campanii şi aşa cum ne-am obişnuit cititorii, revenim mereu asupra copiilor deosebiţi din mediul rural, pentru a vă arăta cum îi ajutăm, împreună cu unii dintre voi. Iar Andreea e unul dintre copiii căreia îi purtăm o grijă deosebită fiindcă ei îi lipsesc şi mama şi ochii. Când fetiţa de 11 ani a simţit mirosul mării pe plaja din Eforie, a tras aer adânc în piept şi a închis pleoapele. Îşi dorise atât de mult să fie acolo, să simtă dacă marea e aşa cum şi-o imagina când asculta textele în căşti… Când razele soarelui au început să-i încălzească pielea, a pus mâinile pe umeri, crezând că simte atingerea unei mâini de om. Când primul val s-a spart de picioarele ei, ochii au început să-i lăcrimeze necontrolat.

“Ce culoare are marea?”, întreabă Robert, un băieţel din grup. “Albastră”, primeşte răspuns prompt de la sora lui, Georgiana. Andreea întreabă şi ea, în şoaptă, ţinând capul plecat: “Cum arată albastru?”… Cine poate să-i explice?

A intrat cu emoţii în apă, dar cu mult curaj şi dorinţa de a experimenta. Andreea zâmbea încontinuu. “Simt marea ca pe o explozie de bucurie, mă relaxează foarte mult. Mă face să nu mă concentrez foarte tare pe obstacolele ce ar putea apărea. A fost un sentiment neaşteptat, dar la care m-am gândit de multe ori, încercând să-mi imaginez cum e. Mai mult, am aşteptat o schimbare în viaţa mea, un motiv de fericire, ceva care să mă facă să mă simt ca un copil normal”, ne-a mărturisit fata de 11 ani, respirand adânc şi sacadat, exact ca un copil fericit.

 

 

 

 

 

 

Andreea a vrut să simtă plaja. Silviu i-a pus în mână puţin nisip

În zilele ce au urmat în programul “Vacanţa de Vis”, tabără pe care le-am oferit-o celor zece copii din comuna Brezoaele, Andreea Leca a cunoscut aproape toate senzaţiile posibile. A ascultat ciripitul păsărilor exotice de la Planetariul din Constanţa, a auzit cântectul delfinilor şi a gustat puţin din adrenalină în parcul de distracţii, unde a experimentat săritul pe trambulină. “Bucuria mea este nemărginită şi mulţumesc tuturor celor care au contribuit cu bani ca noi să avem o astfel de vacanţă! Nu credeam că o să ajung vreodată la mare. Mereu sunt întrebată la ce mă gândesc atunci când stau singură. Mă gândesc la stări, sentimente, oameni. Acum, când stau seara în pat, retrăiesc toate momentele de la mare. Cât de drăguţ a fost domnul primar de la Eforie să dea mâna cu mine, să vrea să ne cunoască şi să ne ajute…Totul a rămas întipărit în gândul meu: mâncarea, aerul, apa, oamenii…”, mi-a spus Andreea, în cămăruţa ei de la ţară, unde îşi pregătea bagajele ca să se întoarcă la internatul din Bucureşti. Luni începe şcoala.


 

 

 

 

Andreea impreuna cu cei care au avut o grija deosebita de ea, Madalina Mitu si Andrei Niculae, elevi la Colegiul “Gh. Lazar” din Bucuresti

 

 

 

 

 

Toata lumea avea grija de Andreea

 

 

 

Copiii au beneficiat de asistenta medicala de la Clinica Romgermed

 

 

 

 

Cum puteţi ajuta

  • Contactaţi echipa „O şansă copiilor de la ţară” la adresa de email contact@ziaruldeltara.ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Donaţie în reţeaua de telefonie fixă Romtelecom, la numerele: 0900 900 600 –10 euro; 0900 900 602 – 5 euro; 0900 900 604 – 2 euro
  • Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU.

Autor : Sandra Salagean 

Citiţi mai mult: CAMPANIE EVZ. Când primul val a atins-o, din ochii orbi au curs lacrimi – EVZ Special > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/CAMPANIE-EVZ-Cnd-primul-val-a-atins-o-din-ochii-orbi-au-curs-lacrimi-1000840.html#ixzz26XHhyB9M
EVZ.ro