http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Voluntarii din clasa zero!

Micuţii au strâns dulciuri şi jucării pentru alţi copii dintr-o grădiniţă de la ţară.

poza 1

poza 2

poza 3

clasa 0

Un învăţător bun îţi va deschide mintea către oameni şi lume, nu doar către carte. Un astfel de educator excepţional este doamna Elena Mustaţă, de la Şcoala Generală nr. 3 Nicolae Titulescu, din Capitală.

Femeia, care a scos multe generaţii de elevi eminenţi, a predat o lecţie de viaţă copiilor ei de la clasa zero: voluntariatul.

Împreună cu echipa de la “O şansă copiilor de la ţară”, şcolarii bucureşteni, în vârstă de 6 ani, au strâns cadouri pentru mai mulţi “pici de grădiniţă” din comuna Raşi, judeţul Ialomiţa. Educatoarea lor, Ana Maria Chircu, ceruse ajutorul pentru ca şi copilaşii ei de la ţară să simtă că sărbătorile sunt zile încărcate de daruri şi bucurie.

Dulciuri, jucării şi materiale didactice

Elevii de la clasa zero şi învăţătoarea lor, Elena Mustaţă au dus personal darurile şi au fost răsplătiţi cu colinde şi poezii intonate cu patimă de prichindei. Copiii au făcut schimb de desene şi s-au lăudat că vor fi cuminţi ca să nu-i ocolească Moş Crăciun. Piticii de grădiniţă au găsit în punguţe dulciuri, jucării şi rechizite care să-i ajute la învăţat. Ambele tabere, voluntarii şi micuţii de la ţară, au fost încântaţi şi s-au despărţit cu greu la sfârşit. Un fapt inedit a fost momentul în care câţiva puşti de la oraş au descoperit că toaleta de la “grădi” e ca un dulap din scânduri în curte, fără vas de wc cum au ei acasă. Din lipsă de fonduri, grădiniţa nu are canalizare.

 

Cum ajutaţi

  • Contactaţi echipa “O şansă copiilor de la ţară” la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Pro fe sioniştilor Mass Media.
  • Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU. Donaţiile prin Paypal se fac pe adresa donatii@ ziaruldelatara.ro

Citiţi mai mult: Voluntarii din clasa zero! – EVZ Special > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/1072438.html#ixzz2nRrU7g11
EVZ.ro