http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro
Vacanţă între emoții și personalitate

Vacanţă între emoții și personalitate

Petrecând mai multe zile în Eforie Nord alături de toţi copiii şi voluntarii implicaţi în proiect am avut ocazia să stăm de vorbă şi să ne cunoaștem mai bine.  Astfel, am schimbat păreri şi am împărtăşit de la mâncărurile şi animalele preferate, până la evenimentele importante din viaţa fiecăruia.

Andreea – nevăzătoarea ce visează-n culori

culoarea ei preferată: negrul

culoarea ei preferată: negrul

Ne aflam pe plajă şi am invitat-o pe Andreea la o plimbare. Amabilă, deschisă şi foarte receptivă a acceptat.  Astfel, când i-am cerut să se descrie, dând dovadă de multă modestie, a spus că nu este o fire prea sociabilă. Printre animalele ei preferate se numără câinii, iar printre genurile muzicale în care se regăseşte se numără hip-hop-ul şi rapp-ul. Un moment impactant în discuţia noastră l-a reprezentat culoarea ei preferată: negrul. Andreea a menţionat că deşi nu vede îşi imaginează culorile şi crede că negrul este culoarea ei preferată. De asemenea, ea a mai spus că apreciază sinceritatea la oameni și că  îi displac minciunile și falsitatea.

 

Andrada – privighetoarea ce-și cântă propriul vers

AndradaÎn afara calităților vocale deosebite, Andrada a dat dovadă de voință și implicare în toate activitățile desfășurate la mare. Energică și mai mereu pusă pe șotii, micuța artistă s-a dovedit a fi o persoană cu o atitudine captivantă. Nu este pretențioasă la mâncare, atâta timp cât este gustoasă. Glumele și râsul se află întotdeauna în viața ei și îi oferă buna-dispoziție. Deși extrem de vioaie, Andrada a dat dovadă de autocontrol și disciplină tot timpul, făcând vocalize și pregătindu-și intens melodiile.  Genurile muzicale în care se regăsește sunt pop-ul  și muzica populară. De altfel, în repertoriul său se numără piese de-ale Andrei precum “Atâta timp cât mă iubești” sau “Lucru mare-i omenia” , dar și “Lie, ciocârlie” piesa Mariei Ciobanu.

Alexandra  – sindromul Down – sindromul afecțiunii

     Una dintre cele mai drăgăstoase și afectoase persoane implicate în proiect este Alexandra.  Aflată mereu în compania mamei, aceasta a participat la diferite activități. Printre jocurile ei preferate se numără volley-ul și competițiile.  Atât mâncatul cât și luarea medicamentelor erau transformate în jocuri interactive ce îi acaparau și stimulau atenția.  Adesea Alexandra  era cea care transforma drumul spre camera de hotel într-o competiție în care era era învingătoarea. Răsplata pentru eforturile depuse consta de fiecare dată în îmbrățișări puternice pline de emoții și sentimente.Alexandra

          În concluzie, fiecare diferit în felul lui a dat o pată de culoare și sunet experienței trăite pe litoral. Impresii  de la copii despre întreaga aventură, dar și despre voluntarii implicați în proiect, găsiți în link-ul de mai jos. Vizionare plăcută! http://ziaruldelatara.ro/ce-spun-copiii-despre-vacanta-de-vis/

  (LINK: https://www.youtube.com/watch?v=6GP4iD-NPbE&list=UU4BmBEYXBEXFv0gHXftdTKQ&index=2 )