http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

VACANŢĂ DE VIS pentru copiii de la ţară. Micuţii nevăzători AU VĂZUT MAREA CU SUFLETUL

13 copii din familii defavorizate s-au bucurat o săptămână de zile de soarele, vântul şi apa Mării Negre, într-o vacanţă despre care dacă îi întrebi îţi vor spune că nu o vor uita niciodată. Printre ei se numără fete şi băieţi nevăzători care au văzut pentru prima oară marea “cu sufletul”.

My beautiful picture

22H_la_joc

22G_grup_la_masina_sponsor

22J_o_mana_de_copii_fericiti_a6ef6c3eec

22D_au_jurat_sa-ti_atinga_visul

22F_bucurie_in_mare

Li s-a luminat zâmbetul când au aflat că timp de şapte zile vor “evada” în tabără la Marea Neagră! Pentru cei mai mulţi dintre ei, “aventura” printre valurile mării era doar o himeră ce le apărea noaptea în cămăruţele înghesuite din sătucurile lor. Pentru alţii dintre ei, cazaţi la Centrul de Nevăzători “Neghiniţă”, din Capitală, nici măcar atât nu se poate spune, fiindcă până săptămâna trecută ei nu ascultaseră niciodată marea “în direct”, nu-i simţiseră niciodată spuma mătăsoasă şi sărată mângâindu- le pielea. Este vorba despre Andrei, care la 11 ani arată ca un copilaş de 5 ani şi de Alexandru. Andreea (13 ani), o fată care îşi înfruntă curajoasă destinul, fusese şi anul trecut.

Dar din dar se face RAI Copiii au zburdat, au înotat, s-au bucurat de soare. Seara şi-au antrenat minţile cu diverse jocuri de inteligenţă. Şi-au cântat bucuria şi au ştiut să aline, cum numai ei o pot face, pe cei mai sensibili dintre ei, cum ar fi Alexandra (10 ani) fetiţa cu sindrom Down, din judeţul Argeş. Fericiţi, copiii “le-au petrecut”, de Sfânta Mărie, pe cele două Măriuci din grup, “Mimi” de 8 anişori, şi Maria, o adolescentă de 15 ani, din Buftea. 13 copii, din zone diferite, din familii diferite, au fost pentru o săptămână O MARE FAMILIE. Au legat prietenii “pe viaţă”!

Proiectul “O vacanţă de vis”, derulat în cadrul Campaniei “O şansă copiilor de la ţară” a prins viaţă cu ajutorul unor oameni care ştiu a trăi bucuria dăruirii. “Şi-au dat mâna” pentru vacanţa de vis a 13 copii provenind din familii defavorizate, Clinica Romgermed, soţii Ursu, patronii Hotelului Suceava din Eforie Sud, primarul localităţii, “PPT preţuri pentru tine”, un nou sponsor impresionat de cazul celor patru copii al căror tată şi-a pierdut picioarele în urma unui accident feroviar – caz relatat de EVZ, Florin şi familia lui, românul din Afganistan, impresionat de situaţia lui Andrei Gabriel, dar şi Mădălina Despa, din Canada, sponsorul Andreei.

Cum puteţi ajuta

  • Contactaţi echipa “O şansă copiilor de la ţară” la adresa de email contact@ziaruldelatara.ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU.
  • Donaţiile prin PayPal se fac pe adresa donatii@ziaruldelatara.ro