http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Un radio născut din munca unor copii de la tara!

O fi mult, o fi puţin, pentru o statistică la rece naşterea şi creşterea a şase proiecte umanitare? Nu e o problemă majoră în raport cu căldura pe care am dus-o, datorită vouă, cititorilor, în casele câtorva copilaşi din comuna dâmboviţeană Brezoaele şi în alte câteva localităţi din împrejurimi. Pentru asta vă mulţumim! Acum e ora bilanţului de peste an şi a pregătirii scrisorilor pentru Moş Crăciun, căci cutiile pentru cadouri nu-s încă pline.

Tot în decembrie, anul trecut, trei jurnalişti şi vreo 15-16 liceeni de la „Gh. Lazăr” şi „Tudor Vladimirescu” am început cel mai frumos şi adevărat proiect caritabil de voluntariat. Primul program – Chance in the box – a însemnat strângerea de cadouri pentru circa o sută de copii din trei şcoli din comuna Brezoaele. A fost primul pas pentru a descoperi elevi silitori, superdotaţi, a căror dezvoltare era în pericol.

 

 

 

 

Împreună cu oameni generoşi, am reparat case, am oferit unei familii nevoiaşe o capră cu ied, altora frigider şi mobilă, am încălţat şi îmbrăcat copii, le-am dus cărţi şi rechizite, ba chiar şi calculatoare. Al doilea program – Burse şcolare – şi al treilea – Burse sociale s-au derulat pe parcursul întregului an şcolar 2011/2012, asigurând, lunar, un venit financiar pentru 5 copii. La început de septembrie, am dus 10 copii din Brezoaele la mare, oferindu-le, timp de 6 zile o „Vacanţă de vis”. A fost cel de-al patrulea program.

A urmat constituirea unui grup de elevi voluntari chiar din comuna Brezoaele, care au vrut să se implice exact ca şi liceenii bucureşteni veniţi la ei în localitate. Pe 20 decembrie, echipa programului „Voluntar în comuna ta” va cunoaşte prima satisfacţie a muncii lor. În acea zi, la liceu din Tărtăşeşti, Silviu Ionescu şi echipa voluntarilor „O şansă” vor inaugura Radioul şcolar ce va asigura emisiuni pentru toate şcolile din apropiere. Fondurile pentru radio au fost adunate de copii din Brezoaele, care au vândut în târg lucruşoare confecţionate de ei sau donate de alţi oameni.

 

 

In aceasta vara, gratie domnului Mihai Iorgulescu, i-am adus pe copiii din Brezoaele la Muzeul Antipa

 

Ajuta-ne să îl ducem pe Mosu si la tara !

Dacă doriţi să vă implicaţi în campania noastră, în proiectul ”Adu-l pe Moşu şi la ţară!”, o puteţi face în perioada 08 decembrie – 21 decembrie 2012, timp în care puteţi face donaţii în bani sau obiecte folositoare copiilor din mediul rural.

Contactaţi echipa „O şansă copiilor de la ţară” la adresa de email contact@ziaruldeltara. ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.

Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Pro fe sioniştilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU.