http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Ţăranii dintr-un sat din Vaslui au mâncat o vacă turbată

42 de oameni din localitatea Ghergheşti, judeţul Vaslui, au fost transportaţi , vineri, 28 septembrie, la spital pentru a primi tratament împotriva rabiei. Aceștia au consumat sau au fost în contact cu carnea unui animal bolnav, așa cum au comunicat reprezentanții Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui.

Un localnic din Ghergheşti a sacrificat animalul în urmă cu trei zile și apoi a vândut carnea către mai multe familii din sat. Din primele date, reiese că ţăranul nu știa că animalul era atins de turbare. De altfel, el a și consumat o parte din carne. Pentru că a început să aibă simptome specifice rabiei, iar ulterior au fost făcute analize pe probe din carnea respectivă, s-a constatat că animalul avea rabie.

Autoritățile veterinare  au declanşat o anchetă epidemiologică în zonă, în urma căreia s-a constatat că 42 de persoane din zece familii au mâncat sau au manipulat carnea infectată. S-a recuperat 167 de kilograme de carne de vită infectată, care a fost distrusă prin incinerare.

Medicii sunt de părere că vita ar fi contractat rabia de la animale sălbatice din pădurea în apropierea căreia locuieşte localnicul din Ghergheşti.

Sursa: Populația unui sat din Vaslui, infestată cu rabie după ce sătenii au mâncat carne de vită – Social > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/Un-sat-din-Vaslui-infestat-cu-rabie-dup-ce-au-mncat-carne-de-vit-1002958.html#ixzz27tEV74Dd
EVZ.ro