http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Taranii ar putea scoate Romania din criza !

Dacă zecile de mii de ţărani ar munci cu acte, statul ar scăpa de grija salariilor cel puţin o lună. Calculele specialiştilor rămân, însă, doar pe hârtie. În realitate, cei mai mulţi ţărani muncesc pentru a trăi de pe-o zi pe alta.

În România, 2,8 milioane de persoane lucrează pământul. Puţini sunt cei care obţin profit şi îl declară la stat. Restul muncesc pentru propria gospodărie şi fac faţă cu greu traiului de zi cu zi.

Forţa de muncă din mediul rural, necalificată, nu aduce bani la bugetul de stat. wordpress Calculele arată că dacă doar un procent din agricultori ar munci cu acte, statul ar încasa în plus 1,6 miliarde de euro pe an.

În provincie trăiesc peste un milion de persoane care primesc ajutor de la stat. Asta în condiţiile în care sunt apte de muncă.

Soluţia pentru aceşti români pare simplă la prima vedere. Ar putea munci cu uşurinţă în sectoarele productive: industrie, servicii sau construcţii. Au nevoie însă de cursuri de specializare. Pe care statul, decoamdată, promite să le finanţeze din bani europeni.

 

Sursa : www.Antena3.ro