http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Supă-piure din frișcă cu avocado și cocos

Aroma tropicală a nucii de cocos, coriandru și chili se asociază perfect cu această supă rece, iar delicatețea iaurtului de frișcă și dulceața fructului de avocado îi conferă un gust fin și irepetabil.

Ingrediente pentru 4 porții:
300 gr iaurt natural, 150 ml lapte de cocos, 2 bucăți avocado medii, ½ cub bulion de legume, ½ lamaie, 1 lingură ulei de măsline, 1 ardei chili verde, 1 cățel de usturoi, o lăgătură de coriandru și ceapă verde, puțin zahăr, sare și piper negru după gust.

Mod de pregătire:
1. În 50 ml de apă fierbinte dizolvați cubul de bulion, apoi adăugați 250 ml de apă rece.
2. Curățați ardeiul și îndepărtați semințele, tocați usturoiul, tăieți mărunt ceapa verde și coriandrul și puneți toate ingredientele într-un vas.
3. Tăiați fructele de avocado în două părți, scoateți miezul și puneți-l în robotul de bucătărie. Tot acolo stocați bulionul și toate celelalte ingredientele pe care le-ați pregătit mai înainte: ardeiul, coriandru, ceapa și usturoiul. Adăugați aici lăptișorul de cocos, iaurtul, uleiul de măsline, 1 lingură suc de lămaie și zahărul. Amestecați ingredientele în robot pînă la obținerea unei mase cremoase uniforme.
4. Adăugați sare, piper și puneți supa de frigider pentru a se răci.

Înainte de a fi servită supa, puneți în fiecare farfurie cate 2 cuburi de gheață și pentru aspect cateva frunze de coriandru.
Timp de pregătire: 15 minute. Poftă bună!!!

 

RETETA DE : FRONE NICOLETA