http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Reţetă tradiţională : Poale`n brâu moldoveneşti !

Astazi avem pentru voi o reteta traditional ce ne duce cu gandul la vatra bunicii si la bucatele preparate de aceasta in timp ce ne petreceam copilaria , cea mai frumoasa perioada a vietii . Doar numele de poale in brau ne fac sa ne gandim la pitorescul satului si la bucatele facute cu dragoste si caldura. Avem mai jos reteta , iar eu nu va pot ura decat spor la treaba !

 

Ingrediente

1 kg faina
4 linguri de ulei sau
200 g untura
8 galbenusuri
200 g smantana
40 g drojdie
600 ml lapte
1 lingurita de sare
200 g zahar
500 gr. branza de vaci
vanilia, ouale, stafide,coaja de lamaie si lapte
Preparare 

Aluatul

Se dizolva drojdia in laptele caldut, dupa care se adauga cateva linguri de faina, se amesteca si se lasa compozitia sa creasca intr-un loc cald.
Separat se freaca galbenusurile cu zaharul si sarea pana se fac spuma si apoi se adauga drojdia si faina si se amesteca. Se framanta acest aluat aproximativ 20 de minute si apoi se adauga uleiul sau untura calduta.
Aluatul trebuie lasat o ora sa creasca dupa care se intinde o foaie de placinta, nu foarte subtire.
Se portioneaza in patrate mici si se impacheteaza colturile dupa ce s-a pus umplutura.

Umplutura:

Branza de vaci sau sarata se amesteca cu vanilia, ouale, stafidele, coaja de lamaie si laptele si se aseaza intre foile de placinta. Se pun intr-o tava unsa si se tin la cuptor cca 30-45 minute.

Pofta buna ! 

 

Andrei Niculae