http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Preotii au deschis anul scolar in judetul Dambovita, conform traditiei

Cateva sute de elevi au pasit emotionati in prima zi de scoala a acestui an. Pentru unii a fost prima data cand au intalnit cadrele didactice, iar pentru altii, inceputul unei noi etape inseamna un pas inainte spre maturitate.

Copiii din judetul Dambovita au intampinat voiosi noul an, chiar daca purtau in spate ghiozdane vechi sau isi carau cartile in pungi de-un leu.

 

Unora dintre ei, din scolile din Brezoaele si Slobozia are, le-am dus noi rechizitele daruite cu mare drag de colectivul din BCR, sucursala Doamnei. Vom face tot posibilul ca, si in anul scolar 2012-2013, sa asiguram macar la 5 copii premianti, dar fara posibilitati, o bursa scolara lunara.

Primul pas in clasa:

O sala incapatoare, ornata cu putine tablouri si desene, dar calduroasa si vesela. Pe banci sunt puse manuale alese de la elevii anteriori, de la cei care le-au pastrat cel mai bine. Chiar si asa, cartile sunt tocite, uzate, scrisul este sters pe alocuri…

La liceul “Ion Ghica” din comuna Racari, preotii s-au rugat pentru elevi

 

 

“In mediul rural nu doar cunoasterea este reteta complete a succesului, ci si stransa legatura pe care o ai cu Dumnezeu”, spun preotii din comuna, veniti sa sfiinteasca inceputul noului an scolar.  Dupa mai multe vorbe bune, indrumatoare, micii si marii elevi au stat de vorba cu profesorii si invatatorii, acestia garantandu-le ca se vor implica in buna lor educatie si vor face si eforturi suplimentare acolo unde e nevoie.  Totodata, eforturile au fost facute inca din aceasta prima zi, deoarece relitatea dureroasa este ca multi copii au lipsit in prima zi de scoala sau au venit imbracati in haine rupte, pentru ca nu au avut bani sa-si achizitioneze o uniforma.

Text: SANDRA SALAGEAN