http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro
Oameni buni, care ştiu să acorde o şansă copiilor. “La noi, Cristina se simte ca într-un vagon de tren – e pasageră”  Citiţi mai mult: Oameni buni, care ştiu să acorde o şansă copiilor. “La noi, Cristina se simte ca într-un vagon de tren – e pasageră”

Oameni buni, care ştiu să acorde o şansă copiilor. “La noi, Cristina se simte ca într-un vagon de tren – e pasageră” Citiţi mai mult: Oameni buni, care ştiu să acorde o şansă copiilor. “La noi, Cristina se simte ca într-un vagon de tren – e pasageră”

O fată de 14 ani din comuna Brezoaele s-a ambiţionat să intre la un liceu din Capitală. Cu ajutorul unei familii din Bucureşti a reuşit să-şi platească chiria. E prima din clasă.

Autor : NIȚU ANA MARIA

 cristina_mihai_in_tabara_ec1acabc3a

Probabil o cunoaşteţi pe Cristina din numerele anterioare ale Evenimentului Zilei, ca fiind prima beneficiară a proiectului “Bună ziua, viitorule!”. Cristina Mihai, o adolescentă din comuna Brezoaele, judeţul Dâmboviţa, a fost meditată în vara anului trecut de către voluntarii din Colegiul de informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti pentru admiterea la liceu. Născută într-o familie modestă, alături de 4 fraţi, Cristina a visat şi a muncit din greu ca să ajungă să înveţe în Capitală.

Echipa campaniei “O şansă copiilor de la ţară” i-a convins familia că o va spijini din toate puterile să depăşească problemele financiare, iar fata să continue la o şcoală din Bucureşti. Ne-au sărit în ajutor şi cititorii impresionaţi de povestea Cristinei. Acum, ea învaţă la Liceul “Tudor Vladimirescu”. Este prima din clasă şi are numai note de 10. I-am găsit o locuinţă şi am ajutat-o să aibă tot ce e necesar. E parte din familia campaniei “O şansă copiilor de la ţară”.

Doi soţi, cititori fideli încă de la primul număr al Evenimentul zilei, citesc mereu cazurile pe care le prezintă campania noastră. Au telefonat primii atunci când au citit despre dorinţa Cristinei de a-şi continua studiile şi şi-au exprimat disponibilitatea de a contribui la plata chiriei.

“Viaţa merge înainte şi noi ne ţinem după ea”, spun cei doi soţi. La prima lor întâlnire au văzut în Cristina fiica pe care nu au avut-o niciodată: “Un copil drăguţ, inteligent, cu bun simţ, o fire sensibilă, dar care are un spirit de luptătoare”. Aveau în sufragerie un televizor mai mare, iar în dormitor unul mai mic. I l-au dăruit Cristinei împreună cu banii de chirie, în toamna anului trecut. Fata îi mai vizitează şi le telefonează să îi întrebe de sănătate. În weekend, pleacă acasă, la familia ei. Soţia spune că “aici, noi, Cristina se simte ca într-un vagon tren, e pasageră, dar întotdeauna o vom primi cu braţele deschise”.

Faptele bune ale acestei familii de bucureşteni nu s-au oprit aici. Ea a contribuit şi pentru Claudiu, din Teleorman, băiatul cu măgăruşul Costel care, din cauză că nu avea bani de transport, a renunţat la şcoală.

Sunt oameni buni, asemenea altor soţi pensionari, Hermann, asemenea unei doctoriţe din Piteşti sau a unei judecătoare sau… sau… asemenea tuturor care au donat pentru a face viaţa unor copii mai frumoasă. În 2013, o familie minunată şi-a sărbătorit nunta de argint şi, în locul cadourilor, şi-au rugat prietenii şi cunoştiinţele să strângă bani pentru Mihaela Dobre, o fată de la ţară cu o situaţie dificilă în familie. Cu ajutorul lor i-am amenajat o cameră cu un pat şi toate dotările necesare unei adolescente. Sunt oameni care nu pot să vadă cum se risipesc nişte tineri însetaţi de cunoaştere, cum copii săraci jinduiesc după dulciuri, cărţi, îmbrăcăminte şi încălţăminte sau după o mini-vacanţă la mare sau la munte. Aşa că din puţinul lor îi ajută să devină oameni mari. Le mulţumim că sprijină tot ce face echipa de voluntari ZDT a campaniei “O şansă copiilor de la ţară”. Avem proiecte interesante şi ne pregătim şi de surprizele de Paşte.

Ducem muzica şi dansul în comuna

Frumuşani Pentru că se aproprie Săptămâna Şcoala Altfel, voluntarii ZDT se află astăzi în comuna Frumuşani din judeţul Călăraşi, unde echipa formată din antrenori specializaţi îi va pregăti pe elevi pentru activităţi de canto, streedance, teatru, balet, handmade, literatură etc. Invitatul special va fi Gabi Ciocan de la celebra “La-La Band”. În cel mai scurt timp, vom demara un nou proiect. Împreună cu Rotaract Atheneum, vom ajuta la construirea unei biblioteci în şcoala din Frumuşani, destinată copiilor care vor să citească, dar a căror familii nu au bani să cumpere cărţi.

grup_de_voluntari_zdt

Cum puteţi ajuta

  • Contactaţi echipa “O şansă copiilor de la ţară” la adresa de email contact@ ziaruldelatara.ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Depuneri în contul RO 89BRDE 445 SV 83 64 147 4450, deschis la BRD, filiala Banu Manta, pe numele Asociaţia Jurnaliştilor Civici, cod SWIFT BRDROBU. CIF 32814287
  • Donaţiile prin Paypal se fac pe adresa donatii@ ziaruldelatara.ro

Mai multe -> http://www.evz.ro/detalii/stiri/1089210.html