http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro
O toamnă aglomerată pentru AJC

O toamnă aglomerată pentru AJC

Nici bine nu a început noul an şcolar că Asociaţia Jurnaliştilor Civici şi-a pus voluntarii la treabă. Astăzi a avut loc întâlnirea dintre “veteranii” asociaţiei şi voluntarii care nici nu au ajuns la majorat, dar vor să ajute.

Veteranii, adică cei mai vechi şi loiali voluntari AJC şi-au împărţit sarcinile şi s-au organizat astfel încât în mai puţin de o lună, trei licee de top din Bucureşti vor avea parte de cel mai tare spectacol realizat de elevi pentru campania “O şansă copiilor de la ţară.”

Ion Neculce, Marin Preda şi Matei Basarb sunt liceele unde AJC şi-a extins reţeaua. Fiecare liceu are un coordonator şi un adjunct, care îşi vor organiza echipele. Canto, streetdance, foto video, IT, dar şi alte talente şi pasiuni ale elevilor vor fi testate la preselecţii.

Pentru că AJC vrea să facă în aceste trei licee un spectacol caritabil inedit, s-a decis ca fiecare coordonator să mediatizeze ONG-ul în liceul său, să-şi facă o echipă şi să organizeze preselecţii pentru spectacolul liceului. Doar 15 norocoşi vor putea să ne arate de ce sunt în stare.

De asemenea, pe lângă elevi, pe scenă vor apărea şi vedetele îndrăgite de liceeni, însă asta va fi o surpriză marca AJC, pe care nu o să o dezvăluim acum :)

Taxa de intrare la spectacolele din cele trei licee se va face pe bază de donaţie, fie o carte, un caiet, rechizite sau bani, fiecare spectator va dona cât poate, iar banii vor fi folosiţi pentru cazurile sociale.

Pe lângă proiectele propuse în şedinţa de astăzi, veteranii şi coordonatorii principali, au făcut cunoştinţă şi cu noii voluntari, din Ion Neculce şi Marin Preda. Puştii de 15-16 ani s au prezentat şi le au mărturisit motivele pentru care au vrut să se implice:

“Nu vreau să-mi trăiesc viaţa doar pentru mine, mai vreau să-mi trăiesc viaţa şi pentru ceilalţi”, spune Mihai

Rechizite pentru copii de la ţară

Printre problemele de pe agenda AJC, s-a discutat şi situaţia copiilor de la ţară, care îşi doresc foarte mult să meragă la şcoală însă nu au resurse financiare pentru rechizite. Coordonatorii din fiecare liceu au declanşat acţiuni de strângere de rechizite, au vorbit cu fiecare diriginte şi cu directorul ca până pe 3 noiembrie să strângă rechizitele într-o clasă. Ele vor fi apoi colectate de veterani, iar împreună cu voluntari, sortate şi donate copiilor care au nevoie.