http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro
Nu poți lăsa un copil singur de ziua lui!

Nu poți lăsa un copil singur de ziua lui!

Grigore Mihai, unul din cazurile de care se ocupă voluntarii ZDT, a avut o aniversare memorabilă. A împlinit 14 ani de Ziua Copilului și, în locul mamei și al tatălui, i-au pregătit surprize noii lui prieteni. 

Pentru Mihai, conceptul de părinți s-a dizolvat în momentul în care mama sa naturală l-a obligat să cerșească, l-a bătut și l-a abandonat. După ani buni petrecuți la centrul de plasament, din bunăvoința unei bătrâne din cartierul Vitan, care l-a primit pe el și pe tatăl său în casă, Mihai a reușit să spună altcuiva „mamă”. Din păcate, într-o zi mama adoptivă a decedat, iar Mihai și tatăl său au rămas în stradă. Niște vecini au cerut ajutorul echipei ZDT și campaniei „O șansă copiilor de la țară” și povestea lui Mihăiță a apărut în Evenimentul zilei.

Oameni cu suflet au sărit să ajute și așa am reușit să le amenajăm o locuință în spălătoria blocului. Acolo și-a petrecut Mihăiță iarna. Liceenii voluntari îi portă de grijă și fac în așa fel încât băiatului să nu-i lipsească mâncare sau lucruri pentru școală. Odată cu venirea primăverii, parcă și destinul copilului a înflorit. Horia din București are familie, dar asta nu-l împiedică să-l viziteze și să-l ajute pe Mihai.

De ziua lui, pe 1 iunie, Horia i-a pregătit un tort și a venit personal să i-l aducă. Același lucru l-au făcut și voluntarii ZDT care au sosit cu un alt tort, pe care era trecută vârsta lui. Mihai a rămas înmărmurit în ușa liftului: „Niciodată nu am primit un tort cu vârsta mea!”, ne-a spus băiatul, ștergând pe furiș o lacrimă.

Trebuie să-și facă buletinul, dar nu știe ce adresă să treacă în act

Din cauză că tatăl lui este complet dezinteresat de soarta copilului său și preferă să aibă grijă de sticlă, de multe ori Mihai stă singur zile în șir. La aniversarea lui, tatăl era în spălătorie într-o stare deplorabilă, așa că puștiul a mâncat tortul împreună cu prietenii în fața blocului. Oful lui Mihai era și este faptul că nu știe cum să să-și facă buletin, pentru că el nu are un domiciliu stabil. O surpriză enormă pentru Mihai a venit tot de ziua lui, când o familie de români din Spania a sosit cu daruri.

Oamenii citiseră pe site-ul EVZ povestea lui Mihăiță, contactaseră echipa ZDT și au decis ca în vacanța petrecută în țară să-l viziteze. Sunt oameni care și-au dorit toată viața copii, dar nu au putut avea. I-au dat bani lui Mihăiță ca să se distreze în Orășelul Copiilor, pentru că își dorea foarte mult să conducă mașinuțele. Însă voluntarii ZDT l-au dus pe Mihai și în Casa Groazei, s-au dat în Xtreme Spinner, Montagne Russe, iar la sfârșit, l-au dus la McDonald,s, unde băiatul a primit jucării și a putut să fie Spider-Man! Nu puteam lăsa singur un copil de ziua lui!

Cum puteți ajuta

Contactați echipa „O șansă copiilor de la țară” la adresa de email contact@ziaruldelatara.ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.

Depuneri în contul RO 89BRDE 445 SV 83 64 147 4450, deschis la BRD, filiala Banu Manta, pe numele Asociația Jurnaliștilor Civici, cod SWIFT BRDROBU. CIF 32814287 Donațiile prin Paypal se fac pe adresa donatii@ziaruldelatara.ro.

 

Sursa : www.evz.ro