Menu

Musaca de pui

Musacaua e o mancare ce place multora. Turcii zic ca e inventia lor, grecii o revendica si ei, iar romanii se falesc ca ei au imbunatatit reteta. Incercati-o pe aceasta de pui si spuneti-ne cum vi s-a parut!Ingrediente:

300 g carne tocata pui

5 cartofi

o ceapa

3 catei de usturoi

un pahar de vin rosu

unt

2 linguri cascaval

o lingura faina

un pahar lapte

bulion sau suc de rosii

sare,

piper,

oregano.

Preparare:

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare asa in coaja, dar nu- i fierbem mult, ci ii mai lasam un sfert de ora dupa ce da apa in clocot, apoi pregatim sosul cu carne in felul urmator: tocam ceapa si usturoiul marunt, ii punem la calit in putin ulei de masline, adaugam carnea amestecam pana carnea devina alba, apoi adaugam vinul si bulionul. Potrivim gustul cu sare, piper si oregano si lasam 20 minute pe foc.

Pregatim si sosul bechamel:

Punem in tigaia incinsa o lingura cu faina in doua linguri cu unt, amestecand incontinuu pana se omogenizeaza si dispar cocoloasele. Se pune putina sare apoi se ia de pe aragaz si adauga cascaval ras.

Intr-un vas rezistent la caldura si uns cu unt sau cu ulei de masline, asezam cartofii taiati rondele pe peretii si fundul vasului. Se toarna sosul cu carne, apoi se pune alt rand de cartofi, peste care se toarna sos bechamel.

Timp de preparare: 1h si 10′

Va dorim pofta buna!

 

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>