http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Medici și avocați și-au dat mâna să ajute un copil

Alexandra, fetiţa cu sindrom Down a trăit, probabil, cea mai emoţionantă zi din viaţa ei datorită cititorilor EVZ.
computerul_pe_biroul_Alexandrei_73f27341f5
Ştia că venim şi ne aştepta în faţa porţii, ţinând-o strâns de mână pe mămica. Nu ştia însă că vom veni şi cu o… ambulanţă. Maşina cu sirenă a speriat-o. Probabil credea că vine doctorul să-i facă injecţie sau să o ducă la spital. Alexandra Elena Pletea, fetita care suferă de sindromul Down şi pe care reporterii EVZ au descoperit-o în satul Oeşti din judeţul Argeş, a fost îndrăgită de cititorii noştri, iar o parte din aceştia i-au sărit în ajutor.

Povestea Alexandrei şi greutăţile cu care se confruntă ea şi mama ei într-un sat din apropierea barajului Vidraru i-a impresionat pe doctorii de la clinica Romgermed, dar şi pe avocaţii Casei Ţucă, Zbârcea & Asociaţii. Datorită lor, joi, în casa Alexandrei au apărut alte cadouri: multe hăinuţe şi încălţăminte, jucării, o maşină de spălat nou-nouţă şi un computer. Echipa de la clinica Romgermed ne-a fost de mare ajutor fiindcă, în afară că a contribuit material, ne-a ajutat la transportul acestor daruri, iar medicul Anton Nicolau a venit special din Bucureşti pentru a o consulta pe Alexandra.

La examenul clinic, dr. Anton Nicolau a constatat că amigdalele micuţei sunt hipertrofice, iar din spusele mamei a aflat de existenţa unor episoade frecvente de amigdalită acută, dar şi despre o conjunctivită şi o hipermetropie.

Am pornit o muncă de convingere cu Alexandra ca să poarte ochelari, mai ales acum că are şi computer la care să scrie şi să deseneze. Fetiţa e clasa a III-a şi a acumulat la şcoală atât cât poate un copil cu sindrom Down. Doctorul i-a notat mamei ce investigaţii suplimentare va trebui să facă la specialişti. Apoi, am urcat cu o maşină, împreună cu Alexandra şi mama ei, până la barajul Vidraru, într-o scurtă excursie, fiindcă micuţa nu are cu ce să ajungă până acolo ca să vadă munţii şi apa lacului de acumulare.

La plecare i-am promis fetiţei şi mamei sale că, în septembrie, le vom duce la mare, fiindcă facem eforturi să strângem fonduri pentru cea de-a doua ediţie din proiectul „Vacanţa de vis”. „Mă lupt să o învăţ să se descurce şi singură în viaţă”, ne-a şoptit mama, în timp ce Alexandra ne îmbrăţişa.

Cum puteţi ajuta

  • Contactaţi echipa „O şansă copiilor de la ţară” la adresa de email contact@ziaruldelatara.ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727.
  • Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU. Donaţiile prin Paypal se fac pe adresa donatii@ziaruldelatara.ro