http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Mai rau ca la închisoare: Opt copii într-o singură cămăruţă

De câte ori ţi s-a întâmplat să primeşti o jucărie, ca mai apoi să o arunci, deşi nu teai bucurat de ea nici măcar 10 minute? Te-ai plictisit de unele animale de pluş şi le-ai dat mai departe fără niciun fel de grijă, ştiind că vei primi unele noi curând.

IMG_0067_01

Acum încearcă să îţi aminteşti de câte ori ai dat o haină cu eticheta încă ataşată. Dar cum rămâne cu romanele necitite, pe care le-ai dăruit sau aruncat pe simplul motiv că “nu te atrage recenzia de pe copertă”? A devenit deja un obicei, căruia nici nu-i mai acordam atenţie, aşa-i? În comuna Ciocăneşti din judeţul Dâmboviţa, există o familie care duce lipsa acestei obişnuinţe, dar care cu siguranţă nu duce lipsa ambiţiei.

Este vorba de familia Tudorache, care cuprinde 13 membri. Părinţii, Anişoara şi David Tudorache, fac tot ce pot pentru cele 6 fete şi cei 5 băieţi ai lor.

O casă cu acoperiş stricat

În timp ce tatăl lucrează pe şantier, alături de băieţii cei mari, mama are mare grijă de Andreea Sara (2 ani) şi de Adrian Filip, mezinul familiei Tudorache. Lavinia Rahela (15 ani) urmează, împreuna cu fraţii ei mai mari, Rubel (16 ani) şi David (17 ani), Liceul Teologic „Emanuel” din Bucureşti.

Rebeca (11 ani) este cea care îsi ajută adesea fraţii, Petru (8 ani), Iosif (7 ani) şi sora mai mica Estera (9 ani) la teme. Mama nu face totul de una singură, având în vedere că fetele ei mai mari, Elizabeta (12 ani) şi Anişoara (13 ani) îi sar zilnic în ajutor în bucătărie.

Chiar dacă nu are tencuială, casa este întreţinută, dar în ciuda faptului că este bine compartimentată, faţă de alte case din comună, cei opt copii dorm în aceeasi cameră pe paturi suprapuse.

Casa are nevoie de anumite reparaţii, cum ar fi boilerul stricat, pe care familia nu îşi permite să-l înlocuiască. O altă problemă este acoperişul, care s-a deteriorat în urma unei furtuni.

Din păcate, un acoperiş decent nu este singurul lucru de care copiii din familia Tudorache duc lipsă. Lor le lipsesc jucăriile, cărţile de colorat, desenele animate şi un trai făra griji. Într-un cuvânt: copilaria.

Cum puteţi ajuta

  • Contactaţi echipa „O şansă copiilor de la ţară” la adresa de email contact@ziaruldelatara. ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Pro fe sioniştilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU.

Donatiile prin Paypal se fac pe adresa donatii@ziaruldelatara.ro