http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Ionuţ, copilul cu muşchii atrofiaţi, a primit bicicletă: "Simt şi eu senzaţia pe care o ai când alergi"

Are doar nouă anişori şi tot ce vrea este să fie sănătos într-o bună zi şi să aibă mâncare pe masă. Nu cere mult, dar mama lui simte că fiul ei îi cere impo sibilul. Banii pentru tratamente nu există, iar mâncarea se împuţinează şi ea, o dată cu venirea anotimpului rece. Din fericire, de acum a ieşit soarele şi pe strada lor!

Campania „O şansă copiilor de la ţară” dovedeşte încă o dată că fiecare dintre noi poate face o minune cu un gest mic. Ionuţ Costache, băiatul din comuna Ciocăneşti, judeţul Dâmboviţa, care suferă de distrofie musculară progresivă de tip Duchenne (slăbirea progresivă a muşchilor) a primit bicicleta cu roţi ajutătoare de la unul dintre cititorii noştri. A fost, poate, cea mai mare bucurie din viaţa lui. A avut puţine jucării până la vârsta asta, rupte şi reînchegate, iar o bicicletă era doar un vis cu şanse mici să devină realitate, pentru că banii au fost mereu o problemă pentru familia lui.

„Acum simt şi eu senzaţia aceea pe care o ai când alergi. Eu nu pot să alerg din cauza picioarelor mele bolnave”, ne-a spus copilul, emoţionat de darul primit.

Profesorii lui de la şcoală văd că băiatul, pe lângă faptul că e foarte bun la carte, are un talent înnăscut şi, cu siguranţă, zic ei, îşi va câştiga pâinea din asta. Are zeci de coli desenate sau pictate cu imagini din sat, case, câmpuri, cerul înstelat sau luminat puternic de soare.

Ne amintim cum, la prima întâlnire cu Ionuţ, el ne-a prezentat portretul de care este cel mai mândru, cel al asistentei de la spitalul unde merge la tratamente, doamna Dana de la „Ergoterapie”. N-a mai mers de ceva vreme la recuperare, pentru ca banii de drum au lipsit dureros de mult timp.

Mama lui Ionuţ s-a rugat în fiecare seară pentru o soluţie, iar rugile i-au fost ascultate. Echipa „O şansă” a decis că va face tot posibilul ca să-i asigure copilului o bursă şcolară de 200 de lei lunar. Mai mult, i-am dus băiatului jucării, haine şi dulciuri, încât să simtă şi el micile bucurii ale copilăriei. Atât cât poate, din cauza durerilor aproape permanente pe care le are. Nu e un copil care să se plângă, dar este un suflet care ştie ca va mai avea de îndurat multe de acum încolo.

Cum puteţi ajuta

  • Contactaţi echipa „O şansă copiilor de la ţară” la adresa de email contact@ziaruldeltara. ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Donaţie în reţeaua de telefonie fixă Romtelecom, la numerele: 0900 900 600 –10 euro; 0900 900 602 – 5 euro; 0900 900 604 – 2 euro
  • Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Pro fe sioniştilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU

Citiţi mai mult: CAMPANIE EVZ. Ionuţ, copilul cu muşchii atrofiaţi, a primit bicicletă: “Simt şi eu senzaţia pe care o ai când alergi” – EVZ Special > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/CAMPANIE-EVZ-Ionu-copilul-cu-muchii-atrofiai-a-primit-biciclet-Simt-i-eu-senzaia-pe.html#ixzz2BAedN7v0
EVZ.ro