http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Intre credinta gestului umanitar si replica “Si mie ce imi dati?” (impresii Madalina)

Asa cum v-am obisnuit, dupa fiecare actiune a voluntarilor din proiectul “O sansa copiilor de la tara”, unii dintre ei astern pe acest site impresiile despre ceea ce s-a intamplat in locul in care au fost prezenti. Imaginile, surprinse tot de liceeni ce-si doresc sa ajunga intro zi fotoreporteri, sunt poate si mai elocvente. Scopul e unul singur: poate data viitoare veti fi si voi acolo! (SIMONA IONESCU)

Madalina Mitu, clasa a XI-a la Colegiul National “Gh. Lazar”:

Noi, echipa “O sansa copiilor de la tara”, ne-am alaturat festivalului pentru liceeni, Teenfest. A fost o ocazie bine venita pentru a ne prezenta standul de hand-made facut de colegele mele,dar si sa vorbim cu oamenii despre proiectul si scopul nostru de a le oferi o viata mai buna copiilor fara posibilitati, scop pe care il urmarim de 6 luni.

Personal, eu am ramas dezamagita de bucuresteni. Sunt oameni foarte grabiti si neinteresati, atata timp cat ei nu castiga nimic. Am auzit de nenumarate ori, atunci cand am impartit flyere, expresii precum: “Si mie ce imi iese?”, “Si mie ce imi dati?”, “Nu am timp” , “Citim si vedem…”. M-am bucurat totusi pentru batraneii care ne cereau mai multe informatii si care erau incantati ca isi puteau lua tensiunea gratuit, datorita partenerilor nostri de la Clinica Romgermed, care ne-au asigurat asistenta medicala cu echipajul unei ambulante.

Un moment cu adevarat emotionant a fost vestita melodie cantata de indragita reprezentanta a liceului romanesc, Oana Sarbu. Ea i-a incantat atat pe cei mici(copiii de la Brezoaele care au fost alaturi de noi pe 3 mai), dar si pentru cei mai mari, care s-au oprit din agitatia lor cotidiana pentru cateva minute.

 

Momente muzicale de exceptie ne-au oferit si Elena Gaina, organizatoarea TeenFest si prim-vicepresedinta Consiliului Elevilor Municipiului Bucuresti, dar si Diana Lukacs, eleva la “Caragiale”, care a reprezentat anul trecut Romania la San Remo.

Si pentru ca noi profitam de orice moment care se iveste pentru a vedea fetele copiilor din Brezoaele zambind, joi, pe 3 mai, ei au fost adusi in Bucuresti si au vizitat Muzeul Antipa, au ascultat un spectacol live, au fost incantati de ideea colegei mele, Oana Dinca, de a-i picta pe fata, au invatat miscari de dans si si-au luat autografe de la persoanele care i-au impresionat.

 

Actrita Nuami Dinescu invata sa danseze impreuna cu copiii adusi de la tara

Dupa doua zile petrecute in Piata Sf. Anton din Centru Vechi simti o satisfactie uriasa ca ai incercat sa arati oamenilor din jur ce inseamna munca ta intr-un proiect caritabil si ca ai reusit, macar pentru putin timp, sa-i faci pe copiii din comuna damboviteana sa uite de griji. Multumim Teenfest!

 

Surorile Adriana si Mimi Dobre, venite din comuna Brezoaele, au uimit publicul cu cantecul lor

 

 

 

 

Trupa de street-dance a liceenilor de la “Mihai Viteazu”

FOTO: Mirela Toba si Andreea Calarasu