http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Impresii despre Noi si Lume (adriana)

“Bucuria unei drame”, asa si-a intitulat Adriana experienta pe care a trait-o cand am fost sa ducem daruri unor copii din comuna 1 Decembrie (Ilfov). Am pus pachete cu alimente, haine, jucarii si tot ce aduseseram pe bancile din parcarea unui restaurant. Acolo am impartit totul. Incepusem in acesta comuna  ilfoveana cu un copilas bolnav de ciliachie, George Udrea (o sa va spunem in curand si continuarea povestii lui!), sesizati de dl Gheorghe Petre. Iar acum venisem sa bucuram alti micuti necajiti.

Au fost alaturi de noi, cu donatii substantiale in hainute si alimente, indragitii artisti Irina Loghin si Fuego, dar si fabrica Titan. Multumim tuturor celor care au facut ca si altii sa aiba un Paste fericit! (Simona Ionescu)

 Adriana Trandafir, cl. XI-a Colegiul “Mihai Viteazu”

Vineri am împărţit alimente, haine şi jucării unor copii din comuna 1 Decembrie 1918. A fost prima mea acţiune caritabilă. Din toată viaţa. Nu sunt o persoană uşor de sensibilizat, deci am intrat în vorbă cu unii dintre copiii care primiseră daruri doar ca să văd dacă eforturile noastre au avut sens, dacă am bucurat pe cineva.

Am întrebat-o pe Mihaela (4 ani) dacă-i plac jucăriile primite. „Da”, mi-a răspuns, „dar mă bucur mult şi că acum avem mâncare”. Efectul pe care-l aveau asupra noastră, la vârsta ei, o păpuşă sau o maşinuţă mai scumpe, asupra ei îl au nişte conserve sau nişte cereale. E trist că lipsurile materiale îţi fură până şi copilăria.

Am vorbit şi cu Alin, un puşti de 6 ani crescut de bunică, o bunică ce are un venit de 600 de lei pe lună. Mama lui nu l-a vrut, l-a lăsat singur şi a plecat, iar tatăl a murit când Alin era bebeluş. El nu ştie ce înseamnă dorul de părinţi, pentru că nu ştie ce înseamnă să ai părinţi. Pentru el, părinţii sunt doar nişte străini despre care îi povesteşte bunica. Vrea să se facă poliţist. I-am spus că, pentru asta, trebuie să înveţe mult şi să fie foarte puternic. Şi mi-a spus „Nu mi-e frică”. În mintea lui de copil de 6 ani şi-a ales ca idol omul pe care îl consideră cel mai puternic. Pentru că aşa vrea să fie şi el. Vrea să aibă curajul să ridice ochii din pământ când vorbeşte. Şi, pe lângă asta, singurul cadou pe care-l vrea e o maşinuţă teleghidată. Preferabil de poliţie, dar n-are pretenţii.

Invârtindu-se pe lângă copiii cu care vorbeam erau părinţii lor, de cele mai multe ori cărând în braţe mezinii familiei. La părinţi am văzut ceea ce m-a mişcat cu adevărat, şi n-a fost fericire, ci tristeţe. Ei nu erau fericiţi, cum erau copiii lor. Zâmbeau slab când mă uitam la ei, ca să nu-i cred nerecunoscători. Dar când credeau că nu-i văd, redeveneau încruntaţi şi-şi priveau copiii cu grijă şi părere de rău. Pentru că nu ştiau când sau dacă îşi vor mai vedea copiii fericiţi.

TEXT: ADRIANA TRANDAFIR

FOTO: MIRELA TOBA

 

 

Dl Gheorghe Petre a venit langa noi si a adus tricouri nou-noute pentru copii. Aici, sta de vorba cu micutul George Udrea, caruia ii poarta de grija de ceva timp, fiindca baietelul e bolnav si nu poate manca decat alimente fara gluten, extrem de scumpe

 

 

 

 

 

 

 

Unii copii isi primisera darurile, altii asteptau cuminti, langa parinti.

Ajută-ne ca să ajutăm!

Puteţi dona oricât de puţin în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, pe numele Silviu Ionescu, CUI 28373727. Pentru străinătate, se foloseşte Swift BRDEROBU.

Dacă aveţi telefon în reţeaua Romtelecom, puteţi dona apelând la

0900 900 600 – 10 euro;

0900 000 602 – 5 euro;

0900 000 604 – 2 euro.

Dacă doriţi să intraţi în contact cu echipa care desfăşoară această campanie, puteţi trimite mesaje la contact@ziaruldelatara.ro sau puteţi suna la numărul de telefon 0730.660.424.