http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro
GROAZNIC! Şi-a omorât nevasta cu parul SUB OCHII CELOR CINCI COPII

GROAZNIC! Şi-a omorât nevasta cu parul SUB OCHII CELOR CINCI COPII

Paul Ion şi-a ucis consoarta din gelozie. Micuţii rămaşi fără părinţi au fost despărţiţi de bunici. Povestea lor a fost relatată, acum un an, de “Evenimentul zilei”.

P1140585
Destin tragic pentru cinci copii din comuna Brezoaele, judeţul Dâmboviţa. Micuţii, cu vârste cuprinse între trei şi 11 ani, au rămas fără părinţi după ce tatăl le-a ucis mama cu o ferocitate ieşită din comun. Sub ochii lor, Paul Ion, în vârstă de 29 de ani, a lovit-o pe consoarta sa, Liliana, cu un par, până ce aceasta a rămas fără suflare. Femeia în vârstă de 24 de ani se duce în mormânt, iar tatăl ucigaş – la puşcărie. Mai trist este, însă, că cei cinci fraţi, a căror poveste a fost relatată în martie 2013 de “Evenimentul zilei”, riscă să trăiască departe unul de altul, deoarece bunicii paterni au stabilit să îi despartă.

Crima a avut loc în toiul nopţii de luni spre marţi, în jurul orei 1.30. Vecinii ne-au povestit că Ion era beat. De altfel, beţiile sale erau cauza multor scandaluri din sânul familiei. Cu o zi înainte, Liliana se întorsese din Giurgiu, locul de unde erau cei doi. “A fost să ridice alocaţiile copiilor. Apoi, ea era gravidă în luna a treia. N-au mai vrut al şaselea copil şi a făcut un chiuretaj”, ne-a destăinuit Gabriela Mihai, o localnică din Brezoaele. Tânăra femeie a stat patru zile în Giurgiu, la rudele sale. La întoarcere, gândurile negre au pus stăpânire pe mintea tulburată de alcool a bărbatului ei. “Era foarte gelos. Spunea că ăla nu era copilul lui”, a mai spus o femeie.

Martori neputincioşi

În noaptea fatidică, Paul a răbufnit violent: a început să o lovească pe Liliana cu pumnii. Cea mai mare dintre fete şi bunica ei au încercat să îl oprească, dar s-au ales cu vânătăi. Bărbatul s-a oprit când Liliana s-a prăbuşit la pământ. “S-a aşezat în fund şi şi-a aprins o ţigară. Când a văzut că deschide ochii, i-a zis: «Tot mai vrei?». A luat parul şi a început să dea iarăşi în ea”, a povestit, şocată, vecina. Ultimele lovituri i-au fost fatale Lilianei. Când a văzut că nu mai mişcă, Paul a sunat la 112. A zis că îi e rău nevestei sale. Ajuns la faţa locului, medicul de pe Ambulanţă a descoperit oroarea. La ora 4.00, poliţiştii îl încătuşaseră, deja, pe tatăl criminal. Paul Ion a fost reţinut şi riscă ani grei de puşcărie pentru lovituri cauzatoare de moarte. “Nu înţeleg de ce femeile alea nu au strigat. Nu s-a auzit nimic”, a mai spus Gabriela Mihai.

Salvaţi de voluntari, nenorociţi de tată

Cazul familiei destrămate, groaznic, de gestul criminal al tatălui a fost relatat de “Evenimentul zilei”, anul trecut, în luna martie. Într-o casă trăiau, într-o sărăcie lucie, uitate, parcă, de autorităţi, nouă suflete. Pe lângă Liliana, Ion şi copiii, în locuinţă îşi mai duceau existenţa bunica şi străbunica micuţilor, din partea tatălui.

Când i-au descoperit voluntarii proiectului “O şansă copiilor de la ţară”, cei cinci micuţi duceau o viaţă foarte grea, împărţind câţiva cartofi şi o pâine la masă, în fiecare zi. Ion muncea cu ziua, iar tânăra mamă se îngrijea de copii. Singurul venit era alocaţia copiilor. Povestea lor a ajuns la sufletele unor oameni inimoşi care i-au ajutat cu bani, alimente şi dulciuri.

În plus, voluntarii le asiguraseră copiilor alimente. La magazinul de lângă şcoală, ei primeau un pachet cu mâncare, în fiecare zi. Din nefericire, în urma acestei tragedii, copiii au rămas la mila bunicilor. Cu Felicia Dobre, mama lui Paul, au rămas băieţii, cei mai mici dintre copii. Fetele au fost luate de tatăl criminalului, care trăieşte în Giurgiu. Părinţii ucigaşului erau despărţiţi de când avea el trei ani. Mama lui îl părăsise şi se măritase în Brezoaele. A regăsit-o după şapte ani şi s-a mutat la ea.