http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Georgiana cea isteață și cățelușa leșinată de foame

Familia Feraru s-a adaptat zicalei „din bucata mea de pâine, am hrănit un om și-un câine”. Micuța Georgiana (8 ani), cu sufletul ei de copil, a simțit că poate și ea, la rândul ei, să ajute. Și dacă nu are posibilitatea de a ajuta un om, a ales să ofere adăpost unei cățelușe amărâte.

”Fetița” e o cățelușă maidaneză. Are ochi blânzi și stă mereu retrasă. Georgi a adoptat-o când era numai piele și os. ”Acum a început să pună cărniță pe ea. O să încerc să am cea mai bună grijă de Fetița. Sper să-i pot da mereu mâncarea care-i place și să ne împrietenim, încât să se joace cu mine și cu fratele meu în curte”, ne-a spus puștoaica.

Georgiana Feraru este fetița  din comuna Brezoaele (Dâmbovița), care acum a împlinit 9 ani, e premiantă şi olimpică, iar mulți români o cunosc din paginile campaniei ”O șansă copiilor de la țară”, apărute în EVZ. Întâi au citit despre drama prin care trece, după ce tatăl copilei a fost lovit la cap de o mașină. Apoi, au aflat cum încet-încet viața Georgianei și a frățiorului ei se schimbă. Fetița a simţit pe deplin bucuria visului împlinit atunci când  bezna din casa ei a dispărut, datorită unui cititor din Canada care a plătit branșarea la rețeaua electrică. Aceeași bucurie când Georgi a putut lucra la calculatorul primit de la şcoală; când i-am dus jucării, hăinuţe, dulciuri şi fructe, dar şi o capră cu ied. Georgiana primește din fondurile ARPMM, de un an, o bursă lunară, iar echipa de voluntari are grijă să nu-i lipsească strictul necesar.(Sandra Sălăgean)

georgiana feraru si fratele ei - Copy