http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Fructul zilei : PEPENELE ROSU

Când căldura verii ne epuizează, pepenele roşu este o alternativă excelentă la diverse băuturi răcoritoare sau energizante. Multe persoane consumă pepenele roşu doar ca gustare, însă la câte beneficii aduce corpului, vă recomandăm să îl consideraţi vedeta alimentaţiei voastre pe timp de vară.

Pepenele roşu este o sursă excelentă de vitamina A, antioxidantul care ajută la sănătatea ochilor, vitamina C care întăreşte imunitatea şi vitamina B6.

Pepenele roşu este fructul cel mai bogat în electroliţi, sărurile de sodiu şi potasiu pe care le pierdem prin transpiraţie. Pepenele roşu este foarte bogat în vitamina B, care întăreşte funcţia creierului şi ajută la convertirea proteinelor în energie celulară.

Pepenele roşu are un efect special răcoritor şi este foarte bogat într-un aminoacid citrulină, de care corpul nostru are nevoie ca să creeze alt aminoacid, arginina, care este folosit în ciclul ureei ca să elimine amonia din corp.

Antioxidanţii conţinuţi de pepenele roşu ajută la reducerea severităţii astmului bronsic, a cancerului de colon, a afecţiunilor de cord, a artritei reumatoide şi a cancerului de prostată. Pepenele roşu protejează împotriva degenerărilor celulare.

Cool Facts:

-Două felii de pepene conţin 80 calorii, 25% din necesarul de vitamina C, 20% din necesarul de vitamina A şi 25 de grame de zaharuri naturale.

-În primul rând, este bine de ştiut că pepenii conţin 92% apă, sunt o gustare ideală pentru perioada verii şi hidratează corpul.

-Licopenul este antioxidantul cel mai important regăsit în acest fruct.

-Mare atenţie când îl alegi! Greutatea unui pepene bun, proaspăt, ar trebui să fie apropiată de mărime şi nu ar trebui să fie lovit, crăpat sau mucegăit, iar aroma sa trebuie să fie discretă. Nu uita să speli şi exteriorul înainte de a-l tăia pentru a înlătura bacteriile de pe suprafaţă.