http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Fructul zilei: CAISA

Caisele contin apa in proportie de 85%, acid citric, acid malic, sodiu, potasiu, calciu, zaharuri, fier, magneziu, cupru, provitamina A si multe alte vitamine. O cantitate de 100g de fruct are aproximativ 40 kilocalorii. O proprietate importanta a acestor fructe este faptul ca tonifica sistemul nervos si sunt recomandate in caz de astenie, insomnie, stres sau oboseala. Se sonsuma proaspete, in diferite deserturi sau deshidratate. Caisele uscate contin o cantitate de 3 ori mai mare de betacaroten decat cele proaspete.

Cool Facts:

– caisele poarta energie spirituala feminina si sunt folosite pentru a indulci dispozitia cuiva sau pentru a inpira romantism si pasiune in relatii.

- chinezii foloseau fructele pentru metode de tratament naturale care sa prelungeasca viata

 – cu mult timp în urma, in Europa, caisele erau considerate un aliment afrodisiac si se credea ca pot induce travaliul în cazul femeilor însărcinate, iar florile se foloseau in scopuri de infrumusetare.

- uleiul de caise este folosit in mod traditional ca ulei de masaj si pentru aromaterapie, deoarece calmeaza pielea si simturile prin mirosul sau placut.