http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Fetiţa pe care aţi ajutat-o să nu mai doarmă pe jos!

Are 12 ani, e bălaie și pistruiată și foarte timidă. Asta poți spune, pe scurt, despre Mihaela Dobre. Dacă intrai în casa ei, în lumea ei, aveai să afli că e un copil amărât din cale afară. Pe noi ne-a făcut praf atunci când am vizitat- o, în pragul Crăciunului din 2012fetita_casa_reparata_0376ee280a camerea_mihaelei

Brezoaiele, judeţul Dâm boviţa. O casă modestă, cu o singură cameră amenajată, o făcea pe Mihaela să vrea să-şi petreacă mai tot timpul pe afară. Seara, în odaia îngustă, cei doi fraţi şi tatăl ei dormeau ca beţele de chibrit în cutie. Care pe unde putea, chiar şi pe plapumă, pe podea.

Părinţii fetei sunt despărţiţi şi, mai mult, ambii sunt săraci lipiţi pământului. Mama nu stă cu ei, dar nu are bani să le facă măcar un pachet cu mâncare din când în când.

Cei doi fraţi mai mari ai Mihaelei, majori, merg la muncă pe unde apucă. Au o căruţă şi o iapă şi din ele au învăţat să scoată bani de-o pâine şi puţin salam. Noroc cu legumele pe care le mai cultivă în gradină! Hainele şi telefoanele mobile sunt doar un vis frumos pentru aceşti tineri. Voluntarii liceeni şi jurnaliştii din proiectul „O şansă copiilor de la ţară” o cunosc pe mezina familiei Dobre de circa şapte luni, iar în tot acest timp s-au străduit să-i schimbe traiul amărât cu o copilărie fericită. Pe mulţi dintre ei, elevi în licee din Capitală, îi obseda imaginea fetiţei care, de Crăciun, era fericită că primise şiruri lungi de covrigi.

Am început prin a-i oferi o bursă lunară pentru hrană, o sumă pe care o încasează vânzătoarea de la magazinul şcolii, oferindu-i astfel, zilnic, o mâncare consistentă în pauza mare.Apoi, voluntarii au strâns haine bune, un radio, rechizite şi cărţi, lucruri care i-au fost foarte folositoare.

Mihaela are o cameră ca la oraş

De la doi pensionari din Bucureşti, soţ şi soţie, Mihaela a primit o plapumă şi aşternuturi de pat, cusute chiar de mâinile lor. Familia respectivă a citit în Evenimentul zilei povestea Mihaelei şi, când a aniversat Nunta de aur, a cerut prietenilor să nu îi ofere cadouri ci să facă donaţii pentru „fetiţa din ziar”. Aşa soţii au strâns 3.000 de lei şi ne-au rugat să-i schimbăm micuţei condiţiile de trai.

Demersului lor s-a aliat şi managerul general Răzvan Ştefănescu, de la Grupul Medical Romgermed, acesta donând tablă pentru refacerea acoperişului casei în care locuieşte familia Dobre.Puţin câte puţin, lucrurile s-au strâns, iar acum voluntarii au reuşit să îndeplinească un vis de copil sărac: Mihaela are propria ei cameră.

„L-am convins pe unchiul fetei să-i lase Mihaelei camera neamenajată a casei, deoarece el e proprietarul. A acceptat. Acum am zugrăvit-o, am aranjat-o, am pus mobilă în ea, iar Mihaela are spaţiul ei, aşa cum e normal pentru orice fetiţă de vârsta ei”, povesteşte Silviu Ionescu, coordonatorul voluntarilor „O şansă copiilor de la ţară”.

Muncitorii, cei care au făcut toate lucrările de amenajare la casa Mihaelei, sunt chiar părinţii şi fraţii copiilor- voluntari din echipa comunei Brezoaele, oameni la fel de amărâţi, care caută de lucru pentru a avea bani să cumpere mâncare. Aceştia au fost plătiţi cu banii strânşi din donaţii de la cititori, iar astfel „Lanţul Binelui” a căpătat valenţe sporite. Când vom termina căsuţa, vom reveni să vă arătăm noua viaţă a Mihaelei.

Cum puteţi ajuta

  • Contactaţi echipa „O şansă copiilor de la ţară” la adresa de email contact@ziaruldelatara. ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU.

Donatiile prin Paypal se fac pe adresa donatii@ziaruldelatara.ro