http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Fetiţa de la ţară care s-a ambiţionat să intre la un liceu din Bucureşti

O cheamă Cristina Mihai, are 14 ani, e din comuna Brezoaele, judeţul Dâmboviţa şi este prima beneficiară a proiectului “Bună ziua, viitorule!”. S-a născut într-o familie modestă, cu încă patru copii. Totul din jur a ambiţionat-o să înveţe ca să-şi clădească un viitor frumos.

cristina_02_2d211596e4

cristina_la_liceu

Cristina este unul dintre elevii bursieri incluşi în campania “O şansă copiilor de la ţară” care a avut noroc să-i fie deschisă încă o uşă în această vară de către un grup de elevi apropiat campaniei. Proiectul “Bună ziua, viitorule” a fost iniţiat de echipa de voluntari din Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu“: Duţă, Mihai Istudor, Francesca Cristiana Răileanu, Ioana Adriana Moişoiu, Maria Filip, coordonaţi de Andrei Cătălin Pop, coordonator ZDT Bucureşti. Ideea lor a fost de a oferi elevilor de clasa a VII-a şi a VIII-a din mediul rural şansa de a ajunge la licee din Bucureşti, iar apoi aceştia să fie îndrumaţi cum să-şi clădească un viitor sigur.

La prima acţiune, voluntarii liceului bucureştean “Tudor Vianu” s-au întrecut pe ei însăşi. Andrei, un adevărat lider cu multă ambiţie şi hotărâre, şi-a coordonat echipa într-un program de instruire şi evaluare a voluntarilor din judeţul Dâmboviţa. Cu toate că este greu de crezut când te afli în Rezervaţia naturală din Masivul Piatra Craiului că rezişti tentaţiilor naturii, elevii din comuna Brezoaele au suportat un program prelungit de evaluare şi instruire. La final, n-a lipsit nici distracţia. Bucureştenii au fost mulţumiţi de importanţa iniţiativei lor care şi-a atins scopul, iar dâmboviţenii au învăţat multe într-un timp atât de scurt şi s-au bucurat de o excursie la munte pe care nu şi-ar fi permis-o.

“În această excursie am avut parte de momente minunate, alături de oameni minunaţi! În sfârşit, matematica nu a mai părut pentru mine o limbă străină. Peisajul a fost mirific, fiind în inima munţilor. Mâncarea a fost delicioasă, iar gazdele ne-au aşteptat cu braţele deschise până la ora două din noapte! Liceenii din Vianu au fost extrem de sociabili şi drăguţi, dându-şi toată silinţa ca totul să iasă perfect. Le mulţumesc pentru tot timpul acordat şi pentru că şiau sacrificat vacanţa lor pentru a ne dărui nouă încredere deplină în noi şi mai multe cunoştinţe!”, ne-a povestit Cristina, o adolescentă de la ţară care acum este elevă într-un liceu din Bucureşti.

Din păcate, din cauza mentalităţilor oamenilor de la sat şi a spaimei părinţilor că nu vor avea bani să-şi ţină copilul la şcoală, am reuşit să o aducem în Capitală doar pe Cristina, cu toate că toţi cei şapte elevi selectaţi aveau un loc în clasamentul de top al celor cinci licee din Bucureşti. În acest moment, Cristina este elevă în liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu” şi deja a început să ia primele note de 10. O fire emotivă, dar cu un spirit de luptătoare, fata nu lasă să se vadă pe chipul ei teama de cum se va descurca cu chiria şi cele necesare traiului la oras. Posibilităţi pe care familia ei nu i le poate asigura.

Cum puteţi ajuta

  • Contactaţi echipa “O şansă copiilor de la ţară” la adresa de email contact@ziaruldelatara.ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU.
  • Donaţiile prin Paypal se fac pe adresa donatii@ziaruldelatara.ro

Autor:  Cristian Paul Ştefan