http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Elevii din Brezoaele vor post de radio şi au strâns primii bani la târg

In fiecare săptămână, sâmbăta, la Brezoaele de Dâmboviţa se organizează târg de produse agricole, dar se înşiră şi tarabe cu lucruri diverse, de care au trebuinţă şi oamenii de la ţară. Legumele, însă, sunt cele ce atrag orăşenii spre localitatea rurală, situată la 33 de kilometri de Capitală, pe drumul către Târgovişte.

Preţurile sunt la jumătate faţă de cele din Bucureşti, iar o aprovizionare săptămânală pentru două familii, ar amortiza şi benzina consumată, dincolo de calitatea produselor – legume  atunci scoase din grădini.

 

Câteva preţuri, pentru exemplificare:

gogonele -1,5 lei/kg; gogoşari – 2 lei; vinete – 1,5 lei; conopidă – 1,5 lei; capia – 2 lei; castraveţi – 2 lei; ţelină – 3 lei/kg

 

 

 

 

 

 

 

 

Ca la orice târg ţărănesc de toamnă, covrigii şi pastrama sunt nelipsite!

 

 

 

 

 

 

Dar şi mici şi bere….

 

 

 

 

 

 

 

 

Se vând şi porci

 

 

 

 

 

Unii mai folosesc şi un cal putere!

 

 

 

De la târg n-a lipsit nici Ziarul de la ţară, Silviu Ionescu şi reprezentanţi ai campaniei “O şansă copiilor de la ţară”. Elevi din clasele V-VIII şi din licee, cu toţii locuitori ai comunei Brezoaele, au hotărât să ia ei frâiele în mână de la liceenii bucureşteni care au ajutat copii cu probleme din satele lor şi să înceapă să-şi ducă la bun sfârşit propriile proiecte.  Primul pe care vor să-l realizeze împreună cu ARPMM este înfiinţarea unui post de radio pentru cele două şcoli din satele comunei. Primii bani -220 de lei – i-au făcut vânzând în târg jucării, cărţi şi afişe colectate de la copii cu posibilităţi, precum şi bijuterii hand-made, confecţionate de membri mai vechi ai proiectului “O şansă copiilor de la ţară”.

Cu toată ploaia de sâmbătă, puştii nu s-au lăsat copleşiţi şi au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a atrage lumea la standul lor, o masă împrumutată de la “doamna cu magazin”. Sâmbăta viitoare, cu toţii speră să fie soare, căci îşi vor pregăti mai bine standul. “Vrem postul de radio, cum au prietenii noştri de la “Gheorghe Lazăr” din Bucureşti, şi vom strânge fiecare bănuţ ca să îl avem! Dacă vor fi şi alţi oameni care să ne ajute prin donaţii, noi o să le mulţumim din suflet şi o să-i pomenim în Cartea de onoare a postului”, a spus Claudia.

 

 

Ei sunt voluntarii din Brezoaele ai campaniei si vor sa schimbe viaţa comunitaţii lor

 

 

Cum puteţi ajuta

  • Contactaţi echipa „O şansă copiilor de la ţară” la adresa de email contact@ziaruldeltara.ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Donaţie în reţeaua de telefonie fixă Romtelecom, la numerele: 0900 900 600 –10 euro; 0900 900 602 – 5 euro; 0900 900 604 – 2 euro
  • Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU.