http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Dormea într-o casă fără geam la ferestre şi visa să nu aibă vacanţă de iarnă

Echipa “O şansă copiilor de la ţară” l-a ajutat şi de data aceasta pe Alexandru Udinn, un adolescent aproape nevăzător. I-a dus geamuri şi paturi acasă la părinţi, în comuna Ghimpaţi.
udd 1

udd 2

udd 3
Frigul se făcuse simţit de câteva săptămâni şi voluntarii campaniei EVZ se frământau cum să resolve cazul lui Alexandru Udinn, un adolescent pe care-l cunoscuseră în primăvara acestui an la Centrul pentru copii nevăzători “Neghiniţă”, din sectorul 2 al Capitalei. Băiatul are părinţii la ţară, în comuna Ghimpaţi, satul Copaciu, unde trăiesc şi alţi doi fraţi. Povestea lui de viaţă, pe care am aflato chiar la prima întâlnire, a impresionat pe toată lumea şi cu toţii am decis că Udinn (aşa îi spun toţi), fiul unui indian pripăşit cândva prin Bucureşti, merită o şansă.

La şcoală, la “Neghiniţă, Udinn depunea toate eforturile să înveţe şi, în timiditatea lui, nu a îndrăznit să spună nimănui că el vede cât de cât. Mama, femeie de la ţară, nu l-a purtat nici ea pe la doctori, iar când cineva din comună i-a spus de Centrul “Neghiniţă” unde băiatul ei ar putea învăţa “cartea orbilor”, l-a dus imediat. Doar în vacanţe băiatul vine acasă. Noi l-am descoperit anul trecut, atunci când am dus în şcoală un medic oftalmolog, pentru o evaluare a copiilor. Doamna doctor a constatat că Udinn şi-a pierdut vederea doar la un ochi, iar cu celălalt vede în procent de 50%. I-a făcut nişte ochelari speciali şi de atunci adolescentul îşi trăieşte viaţa altfel.

În vara acestui an, pentru că intrase în clasa a IX-a la Liceul tehnologic special “Regina Elisabeta”, am vrut să-I acordăm o răsplată. Udinn a fost unul dintre cei 16 copii cărora le-am oferit o vacanţă de o săptămână la mare. Evident, nu fusese niciodată! Şi s-a bucurat mult că din grup a făcut parte şi colega lui de la “Neghiniţă”, Andreea Leca, ea, însă, complet nevăzătoare. Acolo, în tabăra de la malul mării, am aflat de la Udinn că iubeşte enorm căldura şi că ar vrea să nu aibă vacanţă de iarnă ca să nu fie nevoit să meargă acasă, la ţară. Motivul? Căsuţa lui nu are geamuri şi folia de plastic nu opreşte frigul să pătrundă. Iar patul lui, improvizat, este aşezat chiar lângă ferestră. Soţul mamei îi e ca un tată, fiindcă el l-a crescut, dar are 64 de ani şi e grav bolnav, de aceea nu a mai reuşit să câştige bani ca să termine casa.

Zilele trecute, cu ajutorul unei dubiţe de la Clinica Medicală Romgermed, le-am dus părinţilor lui Udinn ferestre cu geamuri. Vremea proastă nu a permis să le şi montăm, dar o vom rezolva curând.

Paturi noi de la o grădiniţă

Udinn şi fraţii săi aveau nevoie şi de paturi bune. Ne-a sărit în ajutor Cristina Cojocaru, directoarea Grădiniţei “Căsuţa piticilor” din sectorul 1, o veche prietenă a campaniei, care ne-a dat mobilier. Astfel, când se va întoarce acasa, Alexandru Udinn va putea dormi bine, într- o cameră mai călduroasă. Părinţii ne-au spus că trăiesc din vânzarea legumelor cultivate în curte, dar acest lucru nu le permite să-şi ţină copiii la şcoală şi să le asigure lemnele necesare pentru iarnă sau măcar un televizor mai mare, la care să privească şi Udinn.

Cum puteţi ajuta

  • Contactaţi echipa “O şansă copiilor de la ţară” la adresa de email contact@ziaruldelatara.ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU.
  • Donaţiile prin Paypal se fac pe adresa donatii@ziaruldelatara.ro

Citiţi mai mult: Dormea într-o casă fără geam la ferestre şi visa să nu aibă vacanţă de iarnă – EVZ Special > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/dormea-intr-o-casa-fara-geam-la-ferestre-si-visa-sa-nu-aiba-vacanta-de-iarna-1070516.html#ixzz2mRdPwhfn
EVZ.ro