http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

De Paste, i-am dus fetitei premiante o caprita si un ied plus cinci găini!

Georgiana Feraru si frăţiorul său, Robert, din comuna Brezoaele, judetul Dâmboviţa, vor avea lapte proaspăt şi ouă fiindcă un cititor al Evenimentului zilei, cotidian ce publică săptămânal cazurile campaniei “O şansă copiilor de la ţară”, i-a cumpărat animalele.

 

 

 

 

Se apropiea Paştele şi ştim cum toţi copiii îşi doresc ca Iepuraşul să le aducă cadouri-surpriză. Echipa de liceeni şi jurnalişti din campania “O şansă copiilor de la ţară” i-a dat o mână de ajutor Urecheatului tradiţional şi a mers în comuna Brezoaele încărcată de pachete, cu două zile înainte de marea Sărbătoare. Cea mai mare surpriză a făcut-o, însă, Georgianei, fetiţa premiantă căreia, luna trecută, i-a readus lumina în casă.

 

În una din şcolile din comuna Brezoaele, unde am împărţit copiilor defavorizaţi daruri de Paşti

 

 

După accidentul de maşină care i-a băgat tatăl în comă şi în urma căruia bărbatul a rămas cu sechele neurologice grave, echipa“O şansă copiilor de la ţară” încearcă să-i readucă Georgianei zâmbetul pe buze. Datorită domnului Gheorghe Petre, din localitatea ilfoveană 1 Decembrie, fata a primit câteva“ajutoare”, menite să-i îmbunătăţească traiul ei şi al familiei.

 

 

Bărbatul (Gheorghe Petre, foto), care face gesturi caritabile şi la el în comună, a citit în Evenimentul zilei că am vrea să-i luăm o capră şi nişte găini Georgianei, cadou de Paşte.

 

 

Ei bine, fetiţa premiantă a primit o căpriţă cu ieduţ şi cinci găini. A botezat-o pe loc Betty, iar iedului i-a spus Albert.

Georgiana, Robert si mamica lor, fericiti ca il au pe iedutul Albert si pe caprita Betty

 

 

Deşi transportul animalelor ne-a creat câteva probleme, încântarea care s-a putut citi pe faţa Georgianei când şi-a primit cadourile a făcut ca efortul să merite. Domnul Gheorghe nu ni le-a putut aduce decât până la Tărtăşeşti, restul drumului fiind parcurs cu dubiţa unui ţăran din Brezoaele la care a apelat primarul Nicolae Tudorache.

În timp ce mama fetiţei a dus găinile în coteţ şi a legat capra, iedul a devenit atracţia principală. Robert, frăţiorul mai mic al Georgianei, l-a îmbrăţişat, confundându-l cu o pisică.

De acum, cei patru membrii ai familiei vor avea asigurată hrana. După proverbul pe care l-am auzit în Brezoaele – “Cine munceşte, hrană agoniseşte”, mamei fetiţei de 8 ani îi rămâne să înveţe cum s-o mulgă pe Betty.

Familia a primit si haine frumoase, faină, mălai, griş, pesmet si corn-flacks de la fabrica Titan, cozonaci de la cofetăria Alice, carti de la Editura Litera, dar şi bănuţi de la cititori. Astfel, echipa“O şansă copiilor de la ţară” a reuşit să aducă încă o dată lumină în casa familiei Feraru, după ce, prin intermediul aceleiaşi campanii, un roman stabilit în Canada le-a achitat 3.300 lei pentru factura la curentul electric.

Ajută-ne ca să ajutăm!

Puteţi dona oricât de puţin în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, pe numele Silviu Ionescu, CUI 28373727. Pentru străinătate, se foloseşte Swift BRDEROBU.

Dacă aveţi telefon în reţeaua Romtelecom, puteţi dona apelând la 0900 900 600 – 10 euro;

0900 000 602 – 5 euro; 0900 000 604 – 2 euro.

TEXT MARIA NICULAE

FOTO MIRELA TOBA