http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

De ce oamenii nu mai cred in caritate? (impresii Gabriela)

 Gabriela Popescu, eleva Colegiul “Gh. Lazar”:

Parerea mea despre Centrul Vechi s-a schimbat radical incepand cu ziua de 2 Mai. De ce? Pentru ca am descoperit ca pe Lipscani se pot face lucruri cu adevarat marete, care nu implica vreun local, club, terasa sau orice alt mod de “relaxare” din ziua de azi. Am descoperit ca pe Lipscani se pot lega prietenii cu persoane de aceeasi varsta, sau chiar mai mici, din mediul urban sau rural. Nu as fi aflat toate aceste lucruri daca nu as fi participat la TeenFest, alaturi de echipa “O sansa copiilor de la tara”.

Prima zi a fost ca un test, cel putin pentru mine, sau ca o trezire la realitate. Am inteles ca majoritatea oamenilor nu pot da dovada de umanitate si bunavointa, decat in schimbul unor lucruri materiale, lucru care m-a dezamagit profund.

Dupa cum am observat, aceasta majoritate este formata din oameni cu posibilitati financiare, insa fara prea mult suflet: de la domni bine imbracati care intrebau “Se da ceva?”, la doamne in varsta care ne puneau pe noi, cei care doar imparteam pliante, la zid, spunand “Lasati, fetelor, ca o duc foarte bine cei de la tara.”. Singurul mod de a-i atrage spre standul nostru a fost cu ajutorul celor de la Clinica Romgermed, care au stat alaturi de noi si s-au oferit sa le ia tensiunea celor care doresc. Oare de ce oamenii nu mai cred in caritate?

Trecand peste partile negative, prima zi a fost ziua in care am invatat sa ne organizam mai eficient, sa facem fata unor provocari (spre exemplu caldura si razele foarte puternice ale soarelui) si sa ne adaptam oricarei situatii.

A doua zi a inceput mult mai bine. Ne-am impartit sarcinile, ne-am ajutat intre noi, am aflat ca exista colegi foarte talentati in aceasta echipa (datorita standului de hand made), am gasit solutii pentru orice problema si cel mai important, am primit copiii din comuna Brezoaele. A fost pentru prima data cand a trebuit sa am grija de copii si pot spune ca as repeta experienta oricand. Am jucat tot felul de jocuri ale copilariei, de care noua, voluntarilor, ne era dor, ne-am plimbat cu copiii, am vorbit cu ei, am dansat si am cantat alaturi de ei.

Actrita Nuami Dinescu a fost prezenta alaturi de cei mici, ajutandu-i sa treaca peste timiditate si sa rada alaturi de ea. Vazand-o pe “doamna Tanta”, asa cum ii spuneau copilasii, dansand alaturi de ei m-a impresionat, pentru ca nu oricine ar face acest lucru cu niste micuti pe care nu ii cunoaste, cu atat mai mult o persoana publica.

De asemenea, Oana Sarbu a fost si ea alaturi de noi, cantand alaturi de oamenii adunati in Piata Sf. Anton, din spatele Hanului lui Manuc, celebra melodie “Ani de liceu”.

Modul in care copiii vorbeau despre viata lor, cu o mare tristete in ochi si in acelasi timp destul de resemnati, m-a facut sa cred ca sunt niste mici eroi, capabili sa isi pastreze zambetul pe buze, in ciuda greutatilor prin care trec.

Daca vreti sa fiti alaturi de noi si de niste copii necajiti de la tara, sunati la unul din numerele puse la dispozitie de Romtelecom:

0900 900 600 – 10 euro; 0900 000 602 – 5 euro; 0900 000 604 – 2 euro

sau depuneti orice suma doriti in contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, pe numele Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU.

FOTO: ANDREEA CALARASU, eleva Liceul “Iulia Hasdeu”