http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Cum am reparat casa orfanilor din comuna Brezoaele!

De câteva zile Vali(12 ani), Gina(9ani) și Ionuț(8 ani) au altă viață. Mama, Doina Tudose, se gândește că, de acolo de Sus, tatăl le-a trimis o fărâmă de noroc.

Am reusit cu ajutorul unor oameni cu suflet deosebit sa renovam căsuța din chirpici a văduvei din comuna Brezoaele, județul Dâmbovița. Mai sunt multe de făcut, dar le lăsăm pentru la primăvară. Acum, important a fost sa le asigurăm celor trei copilași o casă călduroasă, în care frigul să nu mai pătrundă prin ușile care nu se închideau, prin ferestre care aveau folie sau carton în loc de geam, iar într-una din cămăruțe nu se putea locui fiindcă apa ce curgea prin acoperiș udase pământul ce ține loc de pardoseala.

Vă vom arăta prin imagini cum s-a muncit în curtea  Doinei Tudose și cum arată căsuța acum.

Așa arăta casa, în Ajunul Crăciunului, când am descoperit drama acestor copii rămași orfani de tată de patru ani

 

 

 

 

 

 

Curtea s-a transformat în șantier. Nea Ghiță, un pensionar bucureștean, și-a adus echipa de meșteri (fii și nepoți) și s-a angajat că va face toate reparațiile, astfel ca micuții să aibă o casă călduroasă peste iarnă.

 

 

 

 

 

Domnul Ion Ghiță pune geamul la una dintre uși. Problema, însă, nu era rezolvată ca să țină departe viscolul. De aceea, folia pe care ați văzut-o în poza de mai sus a acoperit prisma din fața casei.

 

 

 

 

 

Așa arăta una din ferestre, de fapt singura de la cămaruța unde dormeau, mâncau, învățau, se spălau Vali, Gina, Ionuț și mama lor. Puțină lumină mai intra prin gemulețul și prin folia de plastic de la ușă.

 

 

 

 

…Și așa arată acum!

 

 

 

 

 

 

 

Copiii nu au avut niciodată un wc în curte. Primarul comunei Brezoaele, Nicolae Tudorache, ne-a trimis un escavator care a săpat o groapă mare, pentru ca meșterii lui nea Ghiță să monteze deasupra căsuța de lemn.

 

 

 

 

 

Nici nu vă închipuiți ce bucurie a fost pe copii când au văzut wc-ul gata!

 

 

 

 

 

 

 

O pauză bine-meritată după ce echipa de meștri a terminat de învelit cu carton casa

 

 

 

 

 

În casă, Andrei și copiii au desfăcut pungile cu jucăriile aduse de la cititori

 

 

 

 

 

 

 

Doina ne arată frigiderul cumpărat de niște cititori din Ploiești. N-a avut niciodată așa ceva în casă.

 

 

 

 

 

 

A doua cameră este acum funcțională. Meșterii au nivelat pământul de pe jos și au reparat tot. Soba Godin, adusă de nea Ghiță, îi va permite Doinei să gătească și să încălzească încăperea în același timp. Lui Vali, Gina și Ionuț nu le vine să creadă cum s-a transformat locuința lor.

 

 

 

 

 

Misiune îndeplinită! Cu toții vă mulțumim că am reușit și vă invităm să citiți reportajul pe care l-am publicat vineri, în Evenimentul zilei.

 

 

 

 

Pentru cine vrea să susțină cu bani campania ”O șansă copilului de la țară”!

Cont RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 (în lei) deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, pe numele Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se folosește SWIFT BRDEROBU.

 SIMONA IONESCU