http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Cristi, copilul-salvator, ne-a dezvăluit ce a văzut în fântâna din Segarcea. „Dacă nu era tabla care l-a tras în puț, băiețelul se îneca”

La 14 ani, Cristian Marian Becheanu a devenit eroul orașului Segarcea după ce, sâmbătă, a salvat de la moarte un copil de 3 ani, căzut în puțul cu apă din curte. Micuțul a stat două ore în puțul adânc de peste 15 metri și îngust de 30 cm.

cristi becheanu
Sâmbătă, 13 aprilie. În jurul orei 11.30, băieţelul familiei Vasilica şi Nicolae Ruiu se juca pe lângă fântâna din curtea casei din Segarcea (Dolj). La un moment dat, micuţului Gabriel Ionuţ i-a venit ideea să se urce deasupra puţului ce era acoperit cu o tablă din fier.  A sărit pe ea până când tabla s-a înclinat spre interior şi a căzut cu copilul în puţ.Nenorocita de tablă a fost, însă, şi norocul micuţului. Bucata de fier s-a proptit aproape de apă, în pereţii puţului, astfel că băieţelul a căzut cu picioarele pe ea. I-a fost principalul spirijin, deşi încet-încet tabla aluneca în apă sub greutatea trupului copilului.

Filmul unei zile de 13

Ţipetele de ajutor venite din fântână au îngrozit-o pe mamă, care plivea în curtea casei. Tatăl mânca în casă. Părinţii au strigat la vecini, cerând ajutor, iar unul dintre aceştia a sunat imediat la 112. Pompierii de la ISU Dolj-secţia Segarcea – au ajuns imediat. Aproape două ore s-au chinuit să dea la o parte tuburile de beton ale fântânii. S-a săpat pe lângă ele şi au fost eliberate, pe rând, trei tuburi. Însă pompierii şi-au dat rapid seama că este nevoie de intervenţia unei persoane care să fie coborâtă în puţ. Cristian Marian Becheanu (14 ani), care se afla în puhoiul de oameni. Ştia că tatăl lui e prieten cu tatăl micuţului.

Şeful pompierilor l-a instruit ce are de făcut, apoi a fost coborât cu ajutorul unor frânghii. La peste două ore de la începerea operaţiunii, pompierii de la ISU Dolj împreună cu băiatul de 14 ani au reuşit să-l salveze pe micuţul Gabriel. Cristian, copilul – salvator, ne-a mărturisit prin ce emoţii a trecut: „Eram acolo. Îi auzeam ţipetele venite din fântână. Am văzut că pompierii se uitau după cineva mai slab şi mai mic. M-am gândit repede, şi-am zis: «Mă, mă bag! Mă, măcar să scape el, că era mic şi ţipa la tatăl lui». Prima oară, când m-au legat pompierii, m-a cuprins un pic frica. Am zis: «Doamne, ce fac?». Ăsta mic ţipa aşa tare încât am uitat cât îmi era de frică. Aveam lanterna şi îl vedeam. Dacă nu era tabla care l-a tras în puţ, băieţelul se îneca. Se ţinea cu mâinile de pereţi. Dacă nu-l apucam bine, cădea. Era în apă până la gât. Când am strigat la el şi-a dat drumul la mâini, era să se ducă la fund, dar l-am prins de mâini”.Rudele familiei Ruiu au început să astupe fântâna, iar pe locul ei vor planta un copac. „Dumnezeu şi-a trimis îngerii aici’’, spunea tanti Leana (77 ani), neam cu părinţii copilului. De cealaltă parte, părinţii salvatorului sunt mândri de gestul fiului lor, cu toate că s-au speriat rău când au aflat că s-a oferit să intre în fântână. Prima reacţie a fost: „Ce făcuşi mă, tată?”. „Ce să fac, salvai un copil de la moarte!”, le-a răspuns Cristian.

Imediat ce a fost scos din fântână, micuţul Gabriel a fost dus la spitalul din Craiova şi internat la secţia de terapie intensivă. Ieri a fost transferat la un salon de la neurochirurgie. Are capul imobilizat cu un guler cervical, dar se simte bine.Vasilica Ruiu, mama lui Gabriel, l-a scos în curtea spitalului, la soare: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu, îi mulţumesc lui Cristi, că ne-a salvat copilul. Nici nu ştiu cum aş putea să-i mulţumesc acestui înger, că a avut curajul să intre în fântână”.“Ăsta mic ţipa aşa de tare încât am uitat cât îmi era de frică. Când am strigat la el, şi-a dat drumul la mâini.”
CRISTIAN BECHEANU, copilul-salvator

Recompensă pentru Cristi Nu ştim dacă primarul oraşului Segarcea s-a gândit să-l recompenseze în vreun fel pe copilul Cristian Marian Becheanu pentru spiritul său de apartenenţă la comunitate, pentru sentimentul lui că trebuie să salveze un copil mai mic ca el, pe care adulţii nu puteau să-l scoată din gaura neagră, aducătoare de moarte. Poate primarul o va face şi vom afla. Până atunci, însă, „Evenimentul zilei” anunţă că puştiul de 14 ani va primi din partea echipei campaniei „O şansă copiilor de la ţară” şi a Asociaţiei Române a Profesioniştilor din Mass-Media o diplomă de merit, alături de un premiu de 500 de lei. Este o mică recunoştinţă pentru un gest grandios. (Simona Ionescu)