http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Copiii de la ţară: "Cine e acest Moş Nicolae?"

Cele mai frumoase sărbători sunt ignorate de copiii din comuna dâmboviţeană Brezoaele. Nu pentru că nu ar primi cu plăcere cadouri, ci pentru că mulţi dintre ei nu ştiu ce înseamnă “acest Moş Nicolae”.


Din păcate, singurul cadou pe care Moşul îl putea face acestor copii de la ţară era o nuiapentru că nu costa bani. Dar cum toţi cei mici au fost cuminţi, voluntarii proiectului ”O şansă copiilor de la tară” l-au ”adus” pe darnicul bătrânel să le arate ce înseamnă sărbătoare de iarnă ca la oraş.

 Mici, mici şi zgribuliţi. Cu chip de îngeraşi. Te uiţi la ei cu drag, dar ei se uita la tine speriaţi, pentru că oamenii de la oraş îi timorează. Da, chiar dacă oraşul e la câteva zeci de kilometri de locuinţa lor!

Cu obrajii roşii de emoţie şi cu ochii mari şi agitaţi, cei peste 50 de copilaşi din trei grădiniţe din satele Brezoaiele, Brezoaia şi Cămăraşu au făcut cunoştinţă pentru prima dată cu Moş Nicolae, care le-a adus haine, jucării şi dulciuri. Gestul tinerilor voluntari din campania ”O şansă copiilor de la ţară” nu i-a bucurat pe micuţi imediat. Ba chiar le-a luat ceva timp până au înţeles că darurile de la Moş sunt pentru ei şi că le pot lua acasă! Mai mult, au aflat şi legenda bătrânelului darnic, poveste care i-a încântat foarte mult.

Educatorii s-au ferit să le-o spună, „pentru că amăgirea unui copil e cel mai urât lucru pe care-l poţi face. Copiii aştia nu au văzut nimic în ghete până acum, nimeni nu se uită la ei. Părinţii fac şi ei ce pot, dar iarna e cea mai grea perioadă a anului, timp în care nici bani de mâncare sau lemne nu se mai găsesc, ce să mai vorbim de jucării”, ne-a mărturist una dintre educatoarele copiilor.

Ajuta-ne să îl aducem şi pe Moş Crăciun!

Dacă doriţi să vă implicaţi în campania noastră, în proiectul ”Adu-l pe Moşu şi la ţară!”, o puteţi face în perioada 08 decembrie – 21 decembrie 2012, timp în care puteţi face donaţii în bani sau obiecte folositoare copiilor din mediul rural.

Contactaţi echipa „O şansă copiilor de la ţară” la adresa de email contact@ziaruldeltara. ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.

Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU.