http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Copii de clasa a VI-a, voluntari pentru copiii nevăzători

Sunt clasa a VI-a, învaţă la un liceu de prestigiu din Bucureşti şi îşi spun “echipa de voluntari Mini Goethe”. Ei vor fi ajutoare de nădejde pentru copiii nevăzători din Centru “Neghiniţă”.

poza_mare_6dad99d9c4

andreea_si_georgiana
Cei mai noi voluntari ai proiectului “O şansă copiilor de la ţară” sunt Ilinca, Daria, Alex, Andrei, Diana, Marc, Ştefan, Ana-Maria, Lucia, Andreea, Alex, Carmen şi Emilia. Toţi sunt elevi ai liceului german “Goethe” din Bucureşti şi au debutat cu prima lor acţiune umanitară la centrul de copii nevăzători “Neghiniţă” din sectorul 2.

Joi seară în salonul centrului “Neghiniţă” a avut loc un spectacol pentru micuţii cu dizabilităţi, pus la cale de echipa Mini-Goethe, alături de voluntarii de la Colegiul Naţional Matei Basarab şi “veteranii” proiectului, acum studenţi la diferite facultăţi din Bucureşti. Aceştia au venit cu hăinuţe, dulciuri şi momente artisitice pentru copiii nevăzători. După ce au împărţit darurile, au cântat şi au legat prietenii.

Micuţii care îşi trăiesc viaţă în întuneric sau au grave afecţiuni la ochi au vrut să demonstreze că pot face lucruri deosebite, impresionând voluntarii “O şansă copiilor de la ţară”: Andrada Precup în vârstă de zece ani, nevăzătoare, i-a încântat pe cei prezenţi cântând trei piese din folclorul românesc. Ne-a mărturisit că le-a învăţat singurică, după ureche şi că i-ar face mare plăcere să înveţe să cânte de la un profesor de specialitate.

Visează să devină avocat

Andreea Leca, fata nevăzătoare din naştere care se află în atenţia voluntarilor de aproape doi ani, se bucură enorm că a cunoscut echipa: “Mi-au schimbat viaţa”. Andreea lucrează de zor la laptopul special pentru nevăzători primit cadou în urmă cu un an de la un cititor al ziarului Evenimentul Zilei. Ea visează că într-o bună zi să devină avocat. Din păcate nu există cărţi de drept în limbaj Braille, dar poate până va creşte fetiţa acest lucru se va schimba.

Elevii de clasa a VI-a au descoperit ce diferită este lumea pentru alţi copii de vârsta lor, care nu ştiu ce e culoarea sau cum arată un zâmbet. În schimb ştiu să transmită emoţii puternice care să te impresioneze până la lacrimi. Echipa de voluntari “Mini Goethe” a promis să revină să îşi revadă prietenii de la centrul Neghiniţă şi că acesta este doar începutul unui lung şir de acţiuni.

Le mulţumim pentru ajutor şi donaţii Mariei Lucia Hohan şi voluntarilor de la PPT – Preţuri Pentru Tine.

Cum puteţi ajuta

  • Contactaţi echipa “O şansă copiilor de la ţară” la adresa de email contact@ziaruldelatara.ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.
  • Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV 90385294450 deschis la BRD, agenţia Beller, de Asociaţia Română a Profesioniştilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727.
  • Pentru străinătate se foloseşte Swift BRDEROBU. Donaţiile prin Paypal se fac pe adresa donatii@ ziaruldelatara.ro