http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Colegiul "Matei Basarab", singura şcoală din Capitală care are muzeu

Ieri a fost sărbătoare la Colegiul Naţional “Matei Basarab”. S-au aniversat 154 de ani de la înfiinţarea şcolii. Elevii din generaţiile trecute şi actuale au fost prezenţi. Printre ei şi o mare parte din voluntarii proiectului “O şansă copiilor de la ţară”.

SONY DSC

muzeu_08_b5ea918fb2

SONY DSC

 

Festivitatea “Ziua porţilor deschise” a debutat cu primirea generaţiilor din anii 1960-1970, absolvenţi ai liceului, veniţi din toate colţurile lumii pentru această mare sărbătoare a institutului şcolar.

Directorul Teofil Vultur i-a poftit pe seniori în clasele în care au învăţat, după ce au făcut o scurtă vizită, împreună cu generaţiile noi, în muzeul colegiului. Aici au admirat piese nepreţuite, strânse de-a lungul timpului tot de la foşti elevi: steagul colegiului brodat cu fir de aur, vase din ceramică dacică, monede romane şi actul de constituire al liceului, emis sub domnia lui A.I. Cuza.

Conform spuselor directorului Teofil Vultur, colegiul este singurul din Bucureşti care poate mândri cu un muzeu propriu, iar în ţară mai există doar unul. Vedetele minispectacolului muzical au fost Florin Chilian şi talentata Denisa Trofin, elevă la acest liceu, care s-a făcut remarcată în cadrul competiţei liceenilor, “Pun pariu pe talent”.

Citiţi mai mult: Colegiul “Matei Basarab”, singura şcoală din Capitală care are muzeu personal – EVZ Special > EVZ.ro