http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Ciorbă de păstăi (ardelenească)

Le-am făcut o ciorbă ca în Ardeal, de s-au lins pe degete toţi cei de la masă. E o reţetă veche, transmisă de generaţii de bunici. De aceea v-o recomand şi aştept să-mi spuneţi la comentarii dacă v-a plăcut.

Întâi am pus la fiert legumele: 4 morcovi potriviti, un păstârnac şi o ţelină mijlocie, într-o oală de 4 litri. Când au fiert, le-am dat deoparte sa  se răcorească şi am trecut la operaţiunea numărul 2. Am tocat două cepe şi le+am aruncat în oală, cu o fărâmă de ulei, cât să aibă să se-năbuşească sub capac. Apoi am pus păstăile de fasole verde şi afumătură tăiată cubuleţe. Am adăugat circa un litru de apă şi am lăsat să fiarbă 2o de minute. In acest timp am tocat o parte din zarzavatul fiert, pe care l+am adăugat în oala în care fierbeau păstăile şi afumătura. Peste, am turnat toata zeama în care au fiert legumele. Încă 10 minute de fierbere, am adăugat sare după gust şi ciorba e gata!

Se serveşte cu smântână şi pătrunjel tocat.

 LETIŢIA TUDOR