http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Cartofi delicioși țărănești

       Pe masa plina cu bunatati a bunicii  exista mai mereu un platou de ceramica cu un aspect mai mult decat imbietor , ce ne fura privirea. Sunt cartofii traditionali taranesti, presarati cu verdeata proaspata, abia scoasa din gradina. Vi s-a facut pofta ? Nu va ingrijorati! Bunica a avut grija sa lase si reteta pe masa! Haideti sa ne uitam…
Ingrediente: 

1 kg cartofi, patru cepe mari (de preferat, rosie), doi catei de usturoi, ulei, sare, piper, o foaie de dafin, cimbru uscat.

 Preparare: 

    Curata cartofii si pune-i la fiert taiati in bucati potrivite, la foc mic, intr-o oala cu capac. Separat, intr-un vas cu fundul gros (este ideal un ceaun de tuci), pune la calit ceapa, taiata mai mare. Adauga un praf de sare, piper, foaia de dafin si doi catei de usturoi taiati marunt. Amesteca. Trebuie ca ceapa
cu verdeata deasupra. sa fie gata (calita si usor rumenita), cand sunt fierti si carofii. Scurge apa in care au fiert cartofii (dar pastreaza o cana), si arunca-i peste ceapa calita. Amesteca bine. Adauga putina apa din cea in care au fiert cartofii. Serveste-i calzi,

Sfat : Poti adauga si fasii de sunculita afumata in ceapa. Poti adauga putina boia iute sau dulce, la final, dupa gustul tau ori o lingura – doua de iaurt sau smantana cand ii servesti.

    Ce ziceti? Nu-i asa ca v-au lasat gura apa?! Sunt atat de gustosi, se fac usor, sunt buni si simpli, incat merita sa-i incerci!
                           Pofta Mare!
Reteta de : Ecaterina Panaite