http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro
Campania EVZ continuă – Liceeni talentați vor să ajute familiile defavorizate din mediul rural

Campania EVZ continuă – Liceeni talentați vor să ajute familiile defavorizate din mediul rural

Voluntarii AJC și-au început săptămâna prin organizarea preselecțiilor la Colegiul Național Matei Basarab.

Coordonatorii principali din liceu, în frunte cu Paul Iordache, elev în clasa a XI-a, au împrăștiat vestea preselecțiilor pentru spectacolul caritabil ce va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie. Boboci, dar și elevi din clasele mai mari au venit în număr mare când au auzit despre campania umanitară “O șansă copiilor de la țară.” Nu mai puțin de 17 elevi au călcat pragul Sălii de Festivități pentru a-și arăta talentul și a se înscrie în asociație pentru a ajuta familiile defavorizate din Frumușani și Brezoaele. “Întotdeauna am vrut să fac parte dintr-o asociație de genul ăsta. Mi se pare foarte bine că faci bine oamenilor, reușești să îți învingi emoțiile când intri în contact cu astfel de oameni, nu mai ești așa timid și îți oferă și posibilitatea să lucrezi în mass media ca jurnalist la Evenimentul Zilei”, spune Arhire Andreea, una dintre participante.

Directorul liceului, Teofil Vultur, a apreciat inițiativa tinerilor de a participa în număr cât mai mare și a asistat la preselecții declarându-se mulțumit. După ce și-au arătat talentul, voluntarii au aflat poveștiile extraordinare din spatele acestor talente. Primul care a spart gheața este Barbu Adrian Niculae, care a uimit cu dansul său latino și care a povestit că a participat la foarte multe festivaluri internaționale de dans, iar de cele mai multe ori a câștigat premiul întâi. Ca tehnică vocală, liceeni din Basarab s-au evidențiat în fața celorlalte licee. Foarte mulți au făcut cursuri de canto, dar sunt și câțiva care au primit un har de la Dumnezeu. Duman Alexandra din clasa a X-a, povestește că ea este fană Christina Aguilera și că îi place să interpreteze piesele artistei, deoarece se relaxează prin muzică.

“Cânt mai mereu prin casă și încerc să cânt cu vocea crescendo exact ca ea, însă o dată m-am trezit cu aproape toți vecinii la ușă”.

2

Ezzat Anissa și colegele ei din clasa a X-a au venit la preselecții în calitate de voluntari. Fetele au luat mini interviuri cu participanții și s-au străduit să facă numele campaniei cunoscut. La insistențele fetelor, Anissa, a acceptat să cânte. Fata povestește că ea nu a cântat niciodată pentru un public mare, că o face din plăcere și că ea nu a vrut să participe inițial. Împreună cu colega ei, Bianca Boliac au interpretat piesa Mercy într-un duet care a meritat toate aplauzele.

 

Foto – Elena Stoica

Tiu Stefan