http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

Bal în «Bamboo» pentru copiii de la țară

Elevii din Liceul de informatică „Tudor Vianu din Capitală au vrut să ofere un cadou inedit colegilor din trei comune dâmbovițene

În timpul acțiunilor lor în mediul rural, voluntarii au avut o idee originală, care, în momentul în care s-a concretizat, a devenit un fapt de viață. „Hai să-i ducem la un bal!”. Copiii de la țară nici nu visau să ajungă vreodată la un astfel de eveniment, pe care îl văd doar la televizor.

Balul bobocilor este cu siguranță un moment important și de neuitat din viața fiecărui elev. O seară în care se leagă prietenii, distracția e în toi și în care ți se deschid porțile spre o altă etapă a vieții.

Din păcate, până acum liceenii din comunele Răcari, Brezoaele și Tărtășești, județul Dâm bovița, nu au avut parte de o astfel de experiență. Și, cum activitatea lor ca proaspeți voluntari în cadrul campaniei a fost perfectă, echipa „O șansă copiilor de la țară” a făcut posibil ca ei să trăiască acest moment memorabil.

„Noaptea nopților”

Andrei Pop, unul dintre voluntarii din liceul „Tudor Vianu” din București, a fost cel care a deschis drumul către realizarea acestui vis, invitând 13 copii din mediul rural la balul liceului său.

Fetele au scos din șifoniere cele mai frumoase rochii, dar nici băieții nu au fost mai prejos, dorind la fel de mult să impresioneze. Împreună am petrecut „noaptea nopților “ în clubul „Bamboo”.

Profesorii și elevii de la „Vianu” le-au rezervat adolescenților dâmbovițeni o masă și i-au tratat ca pe niște oaspeți. Aceștia au primit și „un bonus” de sucuri de la un apropiat al campaniei, care le-a asigurat și transportul cu un microbuz din și spre comunele natale.

„Nu am mai trăit niciodată o experiență asemănătoare. Este pentru prima dată când intru într-un asemenea club. E extraordinar! De fapt, nu știu pe nimeni din grupul meu să mai fi trăit o astfel de experiență. Vom fi invidiați la noi în liceu”, ne-a spus Roxana Ilie.

Deși la început au fost timizi, liceenilor de la țară nu le-a luat prea mult până s-au adaptat peisajului și au luat cu asalt ringul de dans, încercând să imite mișcări ale colegilor orășeni sau, dimpotrivă, arătându-le acestora stilul lor. Pentru ca noaptea să fie perfectă i-au auzit cântând live pe Antonia, CRBL și Guess Who.

„Nu am mai fost niciodată în club până acum și ce văd aici e fantastic! Nimic în lume nu se compară cu ce e aici”, ne-a spus Mihaela Strejaru, elevă în anul I la liceul din Tărtășești. Anul trecut, Mihaela a beneficiat de o bursă școlară din partea campaniei „O șansă copiilor de la țară”, fiind orfană de ambii părinți, iar povestea ei ați citit-o în paginile EVZ.

 „O speranță” pentru 5 burse școlare

Proiectul „O șansă copiilor de la țară”, derulat sub egida Asociației Române a  Profesioniștilor Mass-Media, a asigura și pentru anul 2012-2013 burse școlare pentru 5 copii cu rezultate bune la învățătură, dar cu situații materiale precare. Trei dintre ei s-au bucurat și anul trecut de suportul financiar oferit de echipa „O șansă”, grație cititorilor și sponsorilor care cred în acest proiect și constată cum, ajutați, viața unor copii din mediul rural se transformă.

 Ne-a sărit deja în ajutor, și în acest an, organizația caritabilă „O speranță” din Târnăveni, județul Mureș, care s-a oferit să vândă vederi în malluri din toată țara, iar banii colectați să îi doneze programului „Burse școlare”.

Diana Călugăr, împreună cu 3-4 prieteni, voluntari ca și ea, ne-au ajutat și la organizarea taberei de la Eforie, în vară, când am dus la mare 10 copii din comuna Brezoaele – județul Dâmbovița – și 6 liceeni, voluntari ai campaniei. În această toamnă, Diana și echipa ei au strâns 5.500 de lei din vânzarea cărţilor poştale în mallurile din Cluj, Focșani, Satu-Mare şi Timişoara, bani ce se vor regăsi în bursele elevilor de care ne ocupăm.

Cum puteți ajuta

Contactați echipa „O șansă copiilor de la țară” la adresa de email contact@ziaruldeltara.ro sau la numărul de telefon 0730.660.424.

  • Depuneri în contul RO 70 BRDE 445 SV90385294450 deschis la BRD, agenția Beller, de Asociația Română a Profesioniștilor Mass Media, împuternicit Silviu Ionescu CUI 28373727. Pentru străinătate se folosește Swift BRDEROBU.
  • Donatiile prin Paypal se fac pe adresa donatii@ziaruldelatara.ro

Citiţi mai mult: Bal în «Bamboo» pentru copiii de la țară – EVZ Special > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/campanie-evz-bal-in-bamboo-pentru-copiii-de-la-tara-1012643.html#ixzz2DAjHqBNW
EVZ.ro