http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro

142 de localităţi sunt încă izolate din cauza zăpezilor

 

Referitor la situaţia efectelor produse de fenomenele meteorologice şi intervenţia efectivelor Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru acordarea de sprijin persoanelor din zonele afectate, instituţia condusă de ministrul Gabriel Berca a emis un nou comunicat de presă. COMUNICAT

 Peste 4.600 de lucrători ai Ministerului Administraţiei şi Internelor –  poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi pompieri, acţionează, la nivel naţional, cu 1.350 de mijloace tehnice, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor produse de căderile abundente de zăpadă.

 În cursul zilei de ieri, 15 februarie, efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor, în colaborare cu celelalte structuri din Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, au desfăşurat 1.494 de intervenţii de specialitate – cu prioritate, misiuni pentru deblocarea şi degajarea circulaţiei rutiere şi feroviare, transport de alimente şi apă, acordarea de ajutor medical de urgenţă şi transportul persoanelor din localităţile izolate.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. au executat 9 misiuni aeriene în 9 localităţi, din judeţele Călăraşi, Buzău, Bacău, Ialomiţa, Prahova, Vrancea şi Tulcea, pentru  transportul a 10  persoane aflate in situaţii medicale dificile.

Astăzi sunt pregătite pentru misiuni umanitare 8 elicoptere, de la unităţile din Bucureşti, Iaşi, Târgu-Mureş, Arad, Tulcea,  care să intervină pentru salvarea / transportul persoanelor aflate în situaţii medicale dificile, precum şi pentru distribuirea de alimente.

Potrivit situaţiei comunicate la ora 08.30, sunt 22 de judeţe afectate de fenomenele meteorologice ( ieri erau 23 de  judeţe) şi 38 de drumuri judeţene cu circulaţie îngreunată.

 Situaţia privind drumurile judeţene blocate înregistrează o îmbunătăţire, astăzi fiind înregistrate 84 de drumuri judeţene blocate, comparativ cu ieri (ora 15.30), când erau raportate 136 de drumuri judeţene blocate.

În ceea ce priveşte situaţia localităţilor izolate, astăzi, la ora 08.30, sunt 142 de localităţi izolate, comparativ cu 169 de astfel de localităţi, potrivit situaţiei comunicate ieri, la ora 15.30.

Restabilirea situaţiei drumurilor şi asigurarea unui trafic rutier şi feroviar în condiţii de normalitate constituie,  în perioada imediat următoare, o prioritate.

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, potrivit situaţiei  de la ora 08.30, se înregistrau probleme punctuale în 15 localităţi din 5 judeţe, pentru remedierea acestor situaţii intervenind 75 de echipe de specialitate.

 DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE