http://www.bestride.ro http://www.inmatriculat.ro http://no2studio.ro http://simag.ro
Pe 30 noiembrie fii alături de AJC

Pe 30 noiembrie fii alături de AJC

Sâmbătă a avut loc prima repetiție de dinaintea balului caritabil care va reuni pe 30 noiembrie cele 6 licee implicate, dar și invitați surpriză și vedete precum Amna, Adda, Alina Eremia și câțiva copii talentați de care campania umanitară “O șansă copiilor de la țară” s-a ocupat.

Dacă inițial febra agitației a cuprins organizatorii, după ce micii artiști și-au demonstrat talentul pe scena clubului, toată lumea a părut că își găsește o ocupație. Am văzut sudoare, dedicare și pasiune. Reporterii AJC au vrut să afle secretul din spatele atitudinii lor relaxate:

Norocosul care a avut sansa să deschidă seara repetițiilor a fost Niță Alexandru, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național Cantemir Vodă. Acesta a încântat audiența cu două piese : “Let her go” de la Passenger și “Boyfriend”(Justin Bieber).Piesa pe care o va alege pentru seara spectacolului va rămâne însă o surpriză deoarece băiatul crede că va face show. “Ma simt in largul meu pe scena si îmi place să cant. Sunt încrezător în mine însumi, chiar dacă am avut probleme cu gâtul săptămâna aceasta.”

“Pentru mine, scena e viata și viața e scena, e tot ce am mai bun, si e tot ce-mi creează mie sentimentul de fericire’’ , spune ferm Mercaș Mihai elev în clasa a XI-a, Liceul Elena Cuza.  Colegii lui de echipă, Rusu si Wela, il aproba, sustinand că ‘’acesta este un stil de viata pentru multi’’.

L-am intrebat pe Mihai cum s-a simtit pe scena și am primit un raspuns admirabil : “Nu prea am avut emotii; sunt increzator in fortele proprii pentru ca nu am nimic de pierdut, si chiar daca ma incurc, continui. ‘’ Membrii trupei se dedică muzicii de peste 5 ani.

Mihai și-a exprimat temerile, afirmând urmatoarele : ‘’Noi suntem noua generatie, si majoritatea lumii ne priveste cu scepticism.’’ Cu toate acestea, el e încrezător în momentele în care această generație se poate afirma.

Urmatoarea în linie, Ioana Andreea Bănică, elevă in Liceul Elena Cuza, a știut să se facă auzită în rândul participanților și să transmită energii pozitive de pe scena: “Am avut emotii la început, dar dupa am început să mă simt în largul meu pe scenă. Îmi place ca atunci cand cant sa intru in rolul personajului, sa ma transpun in situatia respectiva si sa simt melodia. Vreau sa ma duc la Facultatea de arte si muzica”.

De asemenea, Ioana  considera deasemenea aceast bal un gest minunat: “Este un act caritabil, este un gest bun pentru copiii nevoiasi”.

La prima vedere Sabrina a reueșit să ne încânte cu personalitatea ei puternică și cu energia cu care cântă. Este plină de viață, veselă,încrezătoare în propriile forțe și cu foarte multă voie bună,iar pe lângă talentul muzical aceasta este o patinatoare și o dansatoare excelentă. “Nici nu s-a pus problema de trac: “Niciodata nu am emotii. Sunt doar eu pe scena si reusesc sa transmit piesa cu multa dragoste.” Ea a avut doar cuvinte de lauda atat pentru asociația  AJC si pentru modul in care au organizat totul, cat si pentru ceilalti participanti despre care a mentionat faptul ca sunt la fel de talentati,  dar si prietenosi.

Andrei Miercure,elev in Colegiul National de informatica Tudor Vianu, a fost o alta aparitie neasteptata pe scena din Bellagio. Acesta a acaparat publicul cu melodia Billionare, cantata la chitara.

Timbrul sau vocal a incantat multimea iar acesta ne-a dezvaluit ca este devotat muzicii :“In general imi place sa transmit sentimnentul de daruire pe scena”.Asemeni colegilorsai, nu a fost emotionat, considerand muzica un mod de manifestare.

Aflam, de asemenea, ca Andrei sustine actele caritabile si felicita  Asociatia Jurnalistilor Civici pentru munca depusa :”Mi se pare o idee foarte, eu intotdeauna am sustinut evenimentele caritabile si imi place sa ajut copiii si lumea in general.”

Ana Maria N.

Autori :

Cristina Marin

Miruna Moroca

Raluca Negoita

_DSC0005

Alex Niță

 

DSC_0069

Camelia Grigore

DSC_0055

Ioana Bănică

 

DSC_0091

Sabrina Fabian

 

DSC_0103

Andrei Miercure